Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, παράρτημα Πάτρας για τις 26 Ιουνίου 2020

Κάλεσμα από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των...

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας επιφέρουν μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των χρηστών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

To Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, παράρτημα Πάτρας με αφορμή την 26η Ιουνίου που κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι η φετινή ημέρα θα τιμηθεί σε συνθήκες ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες για το κίνημα κατά των ναρκωτικών.

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19 καθώς και όσα ψηφίζονται προκειμένου η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή (εργασία, εκπαίδευση, υγεία κ.ά.) προκαλούν σοβαρές συνέπειες στη ζωή των πολιτών και επιφέρουν μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των χρηστών, ενώ καίριο πλήγμα έχουν υποστεί η Θεραπεία των εξαρτημένων και η Πρόληψη της χρήσης ουσιών.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, παράρτημα Πάτρας καλεί τους συμπολίτες και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΗΕ για την κατάσταση των ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται οι χρήστες ουσιών και κυρίως οι χρήστες κάνναβη ς(24,7 εκατομμύρια στην Ευρώπη) και συνθετικών ναρκωτικών ενώ η πλειοψηφία των χρηστών είναι ηλικίας 15-34 ετών.

Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, σημειώθηκε υπολειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης και συμβουλευτικής με παράλληλη μείωση του κινήτρου για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα και φυσικά το μήνυμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δεν άγγιξε τους τοξικομανείς στους δρόμους και στις πιάτσες, τονίζει η ανακοίνωση.

Η εξάρτηση είναι Κοινωνικό φαινόμενο και η επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών είναι άμεσα συνυφασμένη με την επίταση όλων των ειδών εξάρτησης. Η ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα, το έντονο άγχος που προκαλείται, η απομόνωση και η έλλειψη επικοινωνίας με ταυτόχρονη υπερβολή στην ενασχόληση με το διαδίκτυο είναι σημαντικοί επιβαρυντικοί παράγοντες ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Η επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν απαλλάσσει τους πραγματικά υπεύθυνους από την δική τους ευθύνη για την  κατάσταση που διαμορφώνεται και στο χώρο των εξαρτήσεων.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ μας καλεί τέλος όλους να:

Κρατήσουμε καθαρή τη συνείδηση μας και τη σκέψη μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Λέμε Όχι σε όλα τα ναρκωτικά,

Όχι στο διαχωρισμό «σκληρών-μαλακών»,

Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις