Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Δείτε τις ταινίες που περιλαμβάνει ο φετινός Δημοτικός Κινηματογράφος

Πάτρα: Δείτε τις ταινίες που περιλαμβάνε...

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 16 Ιουνίου 2020 στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο με Κεν Λόουτς

Με το κοινωνικό φιλμ «Το μερίδιο Των Αγγέλων - Τhe Angels' Share» σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Άγγλου κινηματογραφικού δημιουργού Κεν Λόουτς, παραγωγής του 2012 ξεκινά την Τρίτη 16.6.2020 στις 21.30 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19.         

H ίδια ταινία θα παιχθεί και την Πέμπτη 18.6.2020 στις 21.30 σε άλλη περιοχή της Πάτρας (Αγυιά ή Ψαθόπυργο ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπο).

Διάρκεια – 106 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Πρωταγωνιστούν οι:  Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν Ρίγκινς, Γουίλιαμ Ρουέν, Ρότζερ Αλαμ.

Ο Ρόμπι περιμένει παιδί σε λίγες μέρες, αλλά αναγκάζεται να κάνει 300 ώρες κοινωνικής εργασίας εξ αιτίας ενός σοβαρού ξυλοδαρμού. Παγιδευμένος σε μια βίαιη συμπεριφορά που τον έχει οδηγήσει στο παρελθόν στη φυλακή, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Σκοτσέζικη εκδοχή μιας βεντέτας. Ο πατέρας του αντιπάλου του, καυγάδιζε με τον πατέρα του, ο Ρόμπι καυγαδίζει με τον ίδιο. «Κι ο γιος μας θα καυγαδίζει με τον γιο του;» τον ρωτά η κοπέλα του, κι ο Ρόμπι ορκίζεται στη ζωή του νεογέννητου Λουκ, να μην πειράξει ποτέ κανέναν άλλο.

Το φιλμ είχε διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 2012.

Ακολουθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 στις 21.30 η μουσική ταινία «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής στην Πλαζ .

Πρόκειται για Γαλλική παραγωγή του 2017, διάρκειας 113 λεπτών.

Σκηνοθεσία: Τομ Βολφ

Απόλυτη Καλλιτέχνης που έγινε διεθνές ίνδαλμα, γυναίκα που ερωτεύτηκε μοιραία και πέρα από το συνηθισμένο, η ταινία «Maria by Callas: η Μαρία Κάλλας εξομολογείται» είναι η ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.

Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο. Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.

Δεν μιλούν γι' αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες  παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της. (H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας.)

Την Τρίτη 23 Ιουνίου θα προβληθεί η «Καπερναούμ» όπως και την Πέμπτη 25.6.2020 και την Κυριακή 28.6.2020 στις 21:30. Δραματική ταινία του 2018 από τον Λίβανο, διάρκειας 126 λεπτών σε σκηνοθεσία της Ναντίν Λαμπακί με τους Ζάιν Αλ Ραφέα, Γιορντάνος Σιφερό, Καουσάρ Αλ Χαντάντ, Φαντί Γιουσέφ.

Ο 12χρονος (ή έτσι υπολογίζουν όλοι αφού ακόμη και οι γονείς του δεν γνωρίζουν την ηλικία του) Ζεν μεγαλώνει με την πολυμελή οικογένειά του στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Βηρυτού. Είναι με κάποιο τρόπο ο άντρας του σπιτιού, αφού δουλεύει, κλέβει φαγητό για λογαριασμό όλων και είναι αυτός που φροντίζει τα αδέρφια του. Περισσότερος δεμένος με τη συνομήλικη αδερφή του, θα φύγει από το σπίτι, όταν οι γονείς του θα την «πουλήσουν» σε έναν ενήλικα για να την παντρευτεί, ανταλλάσσοντας έτσι διαρκές ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο μένουν.

Στη διαδρομή του μέσα στην πόλη θα συναντήσει την Ραχήλ, μια γυναίκα από την Αιθιοπία που δουλεύει καθαρίστρια σε ένα λούνα - παρκ και μεγαλώνει κρυφά το παιδί της. Με τα χαρτιά της να έχουν λήξει, η Ραχήλ προσπαθεί να βρει λύση, ενώ εμπιστεύεται στον Ζεν τη φροντίδα του μωρού της. Η συγκεκριμένη ταινία πήρε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.

Έπεται «Ο Διαβολάκος», κωμωδία Ιταλικής παραγωγής του 1988 σε σκηνοθεσία: Roberto Benigni με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Walter Matthau, Stefania Sandrelli.

Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.

Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ακόμη όμορφο Ιταλικό φιλμ, το «Il Postino» (στις 7, 9 και 12/7) που είχε φτάσει στα Όσκαρ του 1996.

Σκηνοθεσία:  Μάικλ Ράντφορντ

Πρωταγωνιστούν οι Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Μάσιμο Τροϊζι, Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα.

Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ). Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή,  ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή.

Στις 14, 16/7 και 19/7 στις 21.30 θα προβληθεί «Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης», οικογενειακή κωμωδία του 2018, από το Βέλγιο σε σκηνοθεσία Πιέρ Γκοντό με τους Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν.

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης! Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη. Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…

Στις 21, 23 και 26/7 το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων περιλαμβάνει το Ελληνικό φιλμ «Amerika Square» παραγωγής του 2016 σε σκηνοθεσία Γιάννη Σακαρίδη εμ τους Γιάννη Στάνκογλου, Μάκη Παπαδημητρίου, Βασίλη Κουκαλάνι.

Ένας tattoo artist, ένας ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια, ένας Σύριος πρόσφυγας που θέλει να φύγει από τη χώρα. Οι πορείες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων συναντιούνται με φόντο την Πλατεία Αμερικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα την Ιταλική κωμωδία του 2017, «Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα» σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Αμάτο με τους Τόνι Σερβίλο,  Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι, την Ελληνική κοινωνική ταινία «Η δουλειά της» (στις 4, 6 και 9/8) στις 21.30 σε σκηνοθεσία Νίκου Labôt με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και την δραματική ταινία του 2019 από την Γουατεμάλα «Οι μητέρες μας» στις 25, 27 και 30/8.

Σκηνοθεσία: Cesar Diaz. Πρωταγωνιστούν: Αρμάντο Εσπιτια, Έμα Ντίμπ, Αουρέλια Κάαλ.

Τέλος για την 1η, 3 και 6/9 προγραμματίζεται η προβολή του φιλμ ανιμέισον «Ο Μικρός Πρίγκιπας», παραγωγής 2015 σε σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου της παλιάς πολεμικής ταινίας του 1943, Το «Αστέρι του Βορρά», συμπαραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας σε σκηνοθεσία Λιούις Μάιλστοουν.

Πρωταγωνιστούν οι Αν Μπάξτερ, Ντάνα Άντριους, Γουόλτερ Μπρέναν, Γουόλτερ Χιούστον.

Το «Αστέρι του Βορρά» είναι μια ασπρόμαυρη αντιπολεμική ταινία του 1943, παραγωγής από τη «Samuel Goldwyn Productions» και διανομής «RKO Radio Pictures». Το σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Lewis Milestone, με σενάριο της Lillian Hellman και παραγωγής του William Cameron Menzies.

Το 1941 οι κάτοικοι ενός ουκρανικού χωριού οργανώνουν ομάδες αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών, ενώ ένας Γερμανός γιατρός χρησιμοποιεί τα παιδιά της περιοχής ως αιμοδότες των τραυματισμένων στο μέτωπο συμπατριωτών του.

*Όλες οι προβολές θα έχουν ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture