Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυλλήνη: Αναστάτωση από τους σεισμούς με τη βουή - Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Κυλλήνη: Αναστάτωση από τους σεισμούς με...

Εμφανίζεται καθησυχαστικός

Ανήσυχη νύχτα έζησαν από τις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την ανατολή του ηλίου οι κάτοικοι της Κυλλήνης και της ευρύτερης περιοχής της πεδινής Ηλείας από μικρές συνεχείς σεισμικές δονήσεις αλλά και «βουητά», κατάσταση που θύμισε την Ανδραβίδα του περσινού Μάϊου.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πολλές σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερη 2,6R.

Ο σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης ανάρτησε στο προφίλ του στο fb το εξής:
«Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλοί φίλοι μου από Κυλλήνη και γύρω τρομοκρατημένοι ότι άκουγαν βόες και ένιωθαν μικρά τραντάγματα.

Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά μικρά χαμηλού βάθους ενεργά Ρήγματα τα οποία από καιρού εις καιρόν παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο.

Προσωπικά δεν ανησυχώ για κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (Το τονίζω κάτι σημαντικό δηλαδή μεγάλο μέγεθος) Μην ξεχνάτε ότι στην περιοχή έχουμε εγκαταστήσει και ΒΑΝ (Στον Πύργο) Το οποίο το παρακολουθούμε συνέχεια.

Το φαινόμενο αυτό αναμένω να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με σκαμπανεβάσματα στα μεγέθη. Φυσικά ζώντας σε μία σεισμογενή περιοχή εννοείται ότι πάντα έχουμε υπόψη μας τα μέτρα αντισεισμικής προφύλαξης. Αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη θα προβώ Σε περαιτέρω ενημέρωση».

 

 

πηγή patrisnews.com

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις