Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Οι "Πέρσες" του Εθνικού σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα

Οι "Πέρσες" του Εθνικού σε σκη...

Λογικά η παράσταση θα έρθει και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας

Τους «Πέρσες» του Αισχύλου αλλά και την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει στην Επίδαυρο το Εθνικό Θέατρο το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Οι «Πέρσες» θα προηγηθούν και θα παιχθούν για 3 βραδιές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 24, 25 και 26 Ιουλίου 2020 ενώ όπως γράφει το περιοδικό Αθηνόραμα στο νέο του τεύχος, η συγκεκριμένη παράσταση θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα και λογικά θα έρθει και στην Πάτρα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά παράδοση τις παραστάσεις του Εθνικού τις φιλοξενεί στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Οι Πέρσες (472 π.Χ.) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.

Χωρίς θριαμβολογίες και κομπασμούς και με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση, ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον, με οδηγό την αλαζονεία, ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας, με την έπαρσή του, θεούς και ανθρώπους.

Η παράσταση στην Επίδαυρο θα παιχθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Πληροφορίες για τις ώρες προσέλευσης του κοινού και έναρξης των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν.

Στην παράσταση «Πέρσες» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, παίζουν η Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Άτοσσας, ο Νίκος Καραθάνος, ο Αργύρης Ξάφης, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Λαέρτης Μαλκότσης, ο Αλμπέρτο Φάις κ.α. Την κίνηση έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Στην «Λυσιστράτη» που θα σκηνοθετήσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και θα παιχθεί στην Επίδαυρο στις 31/7 και την 1η και 2 Αυγούστου 2020, πρωταγωνιστούν οι Βίκυ Σταυροπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Βίκυ Βολιώτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Μάνος Βακούσης, κ.α.

Στη φωτ. ο Δημήτρης Λιγνάδης από την ανακοίνωση και πρώτη ανάγνωση των έργων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture