Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στα θερινά από την Πέμπτη 11 Ιουνίου το "Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου"

Στα θερινά από την Πέμπτη 11 Ιουνίου το ...

Το αριστούργημα του Λουίς Μπουνιουέλ, παραγωγής του 1977 που ήταν υποψήφιο για 2 βραβεία Όσκαρ

Καλοκαιράκι χωρίς κλασικές, σινεφίλ επανακυκλοφορίες δεν λογίζεται, έτσι από την Bibliotheque, βγαίνει από αυτή την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου – Cet Obscur Objet du Desir» του σπουδαίου Λουίς Μπουνιουέλ, σε επανέκδοση σε ψηφιακή κόπια. Θα παιχθεί στους εξής θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας:

ΖΕΦΥΡΟΣ [Πετράλωνα]

ΟΑΣΗ [Παγκράτι]

ΑΤΤΙΚΟΣ ΑΛΣΟΣ [Γαλάτσι]

ΑΙΓΛΗ [Χανάνδρι].

Η ταινία είναι Γαλλικής παραγωγής του 1977, διάρκειας 100 λεπτών και παίζουν οι Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Άντζελα Μολίνα, Λάντο Μπουζάνκα.

Ελεύθερα μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Πιερ Λουίς «Η Γυναίκα Και Το Νευρόσπαστο» (1898), ο μεγάλος Ισπανός σουρεαλιστής, στα 77 του χρόνια, αποδεικνύει για πολλοστή και έσχατη φορά την τρομακτική του φρεσκάδα, την ακούραστη εικονοκλαστική του έκφραση και το μοναδικό του χιούμορ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Το πανέμορφο απόσταγμα όλης της ζωής και της πορείας του, όπως πάντα χλευάζει τη Λογική, λατρεύει τα όνειρα και περιφρονεί αστικούς τρόπους και σύμβολα.

Το “Αντικείμενο του πόθου” διχάζεται, γίνεται Γαλλίδα και Ισπανίδα γυναίκα, σαν δηλαδή τις δυο πατρίδες του Μπουνιουέλ, αφήνοντας τον μεσήλικο ήρωα της «Βιριδιάνας» (1961) και της «Τριστάνας» (1970) μετέωρο με ένα ακόμα μυστήριο. Ο σκηνοθέτης του «Ανδαλουσιανού Σκύλου», μετά από πενήντα χρόνια κινηματογραφικής περιπλάνησης, μας αποχαιρετά με ένα ματωμένο νυχτικό και μια έκρηξη βόμβας τρομοκρατών.

*Η ταινία να σημειώσουμε πως προτάθηκε το 1978 για τα βραβεία Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης δημιουργίας και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ενώ το 1977 απέσπασε το βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Κριτικών Κινηματογράφου των Η.Π.Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture