Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αμαλία Μεγαπάνου: Το στιλ της Πατρινής και πιο κομψής Πρώτης Κυρίας της Ελλάδας

Αμαλία Μεγαπάνου: Το στιλ της Πατρινής κ...

Έφυγε από τη ζωή προ ημερών

Έφυγε στα 91 χρόνια της προ ημερών και ήταν μία από τις τελευταίες μεγαλοαστές της Πάτρας. Ο λόγος για την Αμαλία Μεγαπάνου. Κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδελφού του πολιτικού και ιστορικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, η Αμαλία Μεγαπάνου μεγάλωσε με την παιδεία και την αστική ευγένεια των εύπορων κοριτσιών της εποχής. Η γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δημιουργήθηκε μέσω των πολιτικών σαλονιών και ο γάμος δεν άργησε να έρθει. Από το 1951 και για περίπου είκοσι χρόνια, στάθηκε στο πλευρό του όσο ήταν πρωθυπουργός αλλά και στην αυτοεξορία του.

Ήταν μια καλλιεργημένη κι ευφυής γυναίκα που εκτός από τη σεμνότητα, τη φυσική της ομορφιά κι ευγένεια ξεχώρισε και για το μοναδικό της στυλ, το οποίο αν και διακριτικό, ήταν μελετημένο και είχε απίστευτο ενδιαφέρον.

Tα tailored παλτά, τα ταγέρ, τα midi φορέματα και τα προσεγμένα αξεσουάρ ήταν βασικά κομμάτια του ενδυματολογικού ρεπερτορίου της ενώ κάθε της εμφάνιση υπογραμμιζόταν από ένα ζευγάρι κλασικές στιλέτο γόβες.

Κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ουδέποτε αναμίχθηκε στα πολιτικά, ούτε έδωσε συνεντεύξεις ή τοποθετήθηκε δημοσίως σε κάποιο ζήτημα, παρά μόνο για τη συγγραφή και τα βιβλία της. ‘Εδειξε όμως την ισχυρή της προσωπικότητα της μέσω των ενδυματολογικών προτιμήσεών της και φυσικά φρόντιζε να εντυπωσιάζει πάντοτε με τις κομψές εμφανίσεις της.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάλιστα ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνάντησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κένεντι μια και είχε αναλάβει την προεδρία πριν από τρεις μήνες. Τζον Κένεντι και Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαλαν μαζί φωτογραφίες με τη σύζυγο Καραμανλή να είναι εξίσου κομψή όσο και η Τζάκι.

Τα ρούχα της έφεραν την υπογραφή των μεγαλύτερων Eλλήνων και ξένων σχεδιαστών της εποχής. Τα μαλλιά της ήταν τις περισσότερες φορές μαζεμένα σε σινιόν και στολισμένα με κομψά και ποτέ κραυγαλέα headpieces. Οι αποχρώσεις που προτιμούσε ήταν ήσυχες και το μακιγιάζ της διακριτικό.

Το 1970 η Αμαλία Μεγαπάνου ζήτησε διαζύγιο. Έκτοτε δεν μίλησε δημοσίως ούτε για τον γάμο της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ούτε για το διαζύγιό τους. Μετά το διαζύγιο παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο και αφιερώθηκε στη συγγραφή βιβλίων ενώ συνέχισε να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της μέχρι το τέλος της ζωής του.

Φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, η Αμαλία Μεγαπάνου έθεσε τα πρότυπα για τη μόδα και την κομψότητα για όλες τις γυναίκες και θα μείνει αξέχαστη όχι μόνο για το στυλ της, αλλά επειδή ήταν ένας άνθρωπος με ποιότητα και ουσία που αντιμετώπιζε τους άλλους με την ίδια κομψότητα και χάρη για την οποία ήταν και η ίδια γνωστή.

 

Πηγή marieclaire.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight