Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων αλλά και μείωση των νεκρών στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων αλλά κα...

Για 2η μέρα κανένας θάνατος στην Ισπανία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην γειτονική Ιταλία που επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τον θανατηφόρο ιό, είναι πλέον 233.515 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 33.530. Παράλληλα, 160.092 άνθρωποι που νόησαν, έχουν ιαθεί.

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 233.197 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.475 άνθρωποι, ενώ 158.355 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 55 άνθρωποι και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα.

Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Στην πληττόμενη περιοχή της Λομβαρδίας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι είναι 12 και τα νέα κρούσματα 187. Ο ιταλικός Τύπος σημειώνει ότι σε σχέση με τα χθεσινά στοιχεία, τα νέα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, και ότι πάνω από τα μισά καταγράφονται στην Λομβαρδία. Με την όλη αυτή κατάσταση οι ειδικοί τονίζουν και πάλι ότι επιβάλλεται προσοχή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ενόψει της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, από αύριο, σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.

Τέλος στην Ισπανία για δεύτερη μέρα δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος και υπήρξαν μόνο 137 νέα κρούσματα Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις