Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

"Γκόλφω" και τρεις "Παραλογές" μετά τις 15 Ιουλίου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

"Γκόλφω" και τρεις "Παραλ...

Έληξε 31 Μαΐου η σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή Σταύρου Τσακίρη και χρέη επικεφαλής εκτελεί προσωρινά ο Πέτρος Βάης

Σε μία νέα φάση μετά τους δυόμιση μήνες καραντίνας μπαίνει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου ήδη ξανάρχισαν τα μαθήματα των τελειόφοιτων σπουδαστών της σχολής δραματικής τέχνης του θεάτρου (δηλαδή του γ’ έτους) και ακολουθούν την τρέχουσα εβδομάδα οι σπουδαστές του β’ έτους (έως και τις 15 Ιουλίου) και από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και έως και τις 15 Ιουλίου του α’ έτους.

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται ενόψει της έναρξης της θερινής καλλιτεχνικής περιόδου που από το Υπουργείο Πολιτισμού ορίστηκε η 15η Ιουλίου, οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ για το φετινό δύσκολο και ιδιαίτερο λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, καλοκαίρι. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Διεθνές Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ, η χειμερινή πολύ επιτυχημένη παράσταση «Γκόλφω» βασισμένη στο ομώνυμο κωμειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη που αναμένεται να ταξιδέψει και εκτός Πάτρας σε ανοικτούς χώρους στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Η σκηνοθεσία –δραματουργική επεξεργασία είναι του Χρήστου Στρέπκου, τα σκηνικά και κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, ο σχεδιασμός Φωτισμών του Νίκου Σωτηρόπουλου και η χορογραφία της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας και η Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη που παρουσιάστηκε για 1η φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις 10 Αυγούστου του 1894.

Εκτός όμως από την επανάληψη της «Γκόλφως», ετοιμάζονται 3 παραστάσεις πάνω στις Παραλογές- (Δημοτικά Τραγούδια) που είναι μία συμπαραγωγή με Πατρινές Θεατρικές ομάδες και Πατρινούς Λογοτέχνες.

Οι παραστάσεις αυτές πάνω στις Παραλογές που θεωρούνται μια ιδιαίτερη κατηγορία δημοτικών τραγουδιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ο αφηγηματικός τους χαρακτήρας και η ανάπτυξη ενός μύθου, θα παρουσιαστούν επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, ενταγμένες στην ενότητα του ΔΗΠΕΘΕ, «Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης». Οι παραστάσεις αυτές αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και σηματοδοτούν τρεις νέες παραγωγές του Δημοτικού μας Περιφερειακού θεάτρου.

Η πρώτη είναι βασισμένη στο περίφημο «Γεφύρι της Άρτας» που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία της Βάσιας Χριστοπούλου ενώ η δεύτερη «Παραλογή» είναι το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού» που θα υπογράψουν σκηνοθετικά οι Φιορέλα Μαστρόκαλου και Γιώργος Παπαστεφάνου. Η τρίτη Παραλογή θα είναι το «Τραγούδι του ξενιτεμένου» που θα σκηνοθετήσει ο Ιωάννης Κοψίνης, εικαστικός και μουσικός, ο οποίος είχε επιμεληθεί με επιτυχία, την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 στην πλατεία Γεωργίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Τέλος να αναφέρουμε πως το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επιστρέφει δυναμικά με τις παραπάνω παραστάσεις ενώ παράλληλα αναμένεται στο μέλλον και νέο πρόσωπο στην καλλιτεχνική διεύθυνση μιας και η σύμβαση του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή, του σκηνοθέτη Σταύρου Τσακίρη έληξε στα τέλη Μάη. Οι διαδικασίες αναπλήρωσης της θέσης μετά την καθυστέρηση λόγω κορωνοϊού, ξαναπαίρνουν μπροστά ενώ για την ώρα την ευθύνη του θεάτρου έχει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, Πέτρος Βάης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture