Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κ. Φαρσαλινός: Απαράδεκτη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Κ. Φαρσαλινός: Απαράδεκτη η απαγόρευση τ...

Το σχόλιο που έκανε

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας σχολίασε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ένας από τους 14 Έλληνες επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, τονίζοντας ότι η απόφαση εισάγει μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Να σημειώσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός είναι ρευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που μελετά τις επιπτώσεις του στην υγεία.

Μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Μπορεί παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος ποιο όφελος για τη δημόσια υγεία σε σχέση με τον κορωνοϊό έχει η απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας, όταν μάλιστα αναφέρεται από τις αρχές ότι είναι προτιμότερη η μετακίνηση με ΙΧ σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (και πολύ σωστά το λένε)? Με μια γρήγορη ανάγνωση, αδυνατώ να κατανοήσω το νόημα αυτής της κίνησης.

Για να είμαι ακριβής, η απόφαση αυτή ΕΙΣΑΓΕΙ σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, υποχρεώνοντας τον συνωστισμό σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Απαράδεκτο, εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι.

 

Ο προσωρινός  περιορισμό κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας ανακοινώθηκε σήμερα μετά από απόφαση της κυβέρνησης σύμφωνα με ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι περιορισμοί γίνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.

Ο περιορισμός του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις