Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ναός Αγίου Νικολάου Πατρών γιορτάζει εξ' αναβολής απόψε και την Τετάρτη

Ο ναός Αγίου Νικολάου Πατρών γιορτάζει ε...

Γιορτάζεται η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου που είναι ο προστάτης των ναυτικών - Θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε ανακοινωθεί πως η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, που κατ’ έτος εορτάζεται πανηγυρικώς στις 10 Μαΐου, είχε αναβληθεί και πως θα εορταζόταν το διήμερο Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Πράγματι ο ναός πλάι στις σκάλες Αγ. Νικολάου έχει «φορέσει» τα καλά του και πλέον μετά το άνοιγμα των εκκλησιών και την πραγματοποίηση Θείων λειτουργιών παρουσία πιστών (με περιοριστικά μέτρα) από την περασμένη Κυριακή 17/5, θα πραγματοποιήσει κανονικά το πρόγραμμα της πανηγύρεως της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.  Ο εορτασμός ξεκινά στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 19/5 με την τέλεση του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ θα ακολουθήσει στις 10 μ.μ. μικρά ιερά αγρυπνία υπό του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτέμιου Αργυρόπουλου, ο οποίος είναι και ηγούμενος στην ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας.

Την Τετάρτη 20/5/2020 τις 7 το πρωί θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 7 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός – παράκληση στην οποία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις