Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παίρνει πίσω τις αλλαγές στα Πειραματικά σχολεία η Κεραμέως - Παραμένουν ως έχουν

Παίρνει πίσω τις αλλαγές στα Πειραματικά...

Στις 25 Ιουνίου η κλήρωση για τους υποψήφιους μαθητές

εν θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το Γυμνάσιο στο Λύκειο αλλά μόνο στην εισαγωγική βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή μόνο από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Ακόμη, δεν αυξάνεται τελικά ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του Δημοτικού από 22 σε 24 (μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26), όπως είχε εισηγηθεί αρχικά το υπουργείο Παιδείας.

Αυτές είναι δύο από τις αλλαγές που συμπεριέλαβε το υπουργείο Παιδείας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του, το οποίο καταθέτει σύντομα στη Βουλή, οι οποίες προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός θα αφαιρεθεί η ρύθμιση που όριζε ότι τα τρία ιστορικά πανεπιστημιακά Πειραματικά σχολεία (Πάτρας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης) θα μετατρέπονταν σε Πρότυπα. Αντίθετα, θα διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους και θα εξακολουθήσουν να δέχονται υποψηφίους με κλήρωση.

Οπως είναι γνωστό, οι φετινές εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία (και την εισαγωγή στα γυμνάσιά τους) έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου και η κλήρωση για τα πειραματικά στις 25 του ίδιου μήνα.

Επίσης, όπως λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα «ΝΕΑ», δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και σίγουρα όχι ο ηλικιακός «κόφτης» των 17 ετών κατ' ανώτερο για όσους παρακολουθούσαν τα προγράμματά τους.

Για τα δημοτικά σχολεία και το αν θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση καθώς αναμένονται τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις