Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: στο Κοτρώνι το διοικητήριο της Περιφέρειας αν δεν προχωρήσει η ανάπλαση του Λαδόπουλου

Πάτρα: στο Κοτρώνι το διοικητήριο της Πε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι προέβλεπε η προμελέτη που είχε γίνει

Η ανάπλαση του Λαδόπουλου υπάρχει πιθανότητα να μην προχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση το νέο Διοικητήριο με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορεί να το δούμε να κατασκευάζεται στο Κοτρώνι, εκεί που είχε πρόβλεψη για κατασκευή Διοικητηρίου και επί Νομαρχίας Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Να θυμίσουμε ότι το 2019, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπόνησε προμελέτη για την αξιοποίηση των χώρων της πρώην Χαρτοποιϊας Λαδόπουλου (στην Ακτή Δυμαίων), κατασκευάζοντας:Στα υφιστάμενα κτίρια το Διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, Βιομηχανικό Μουσείο, Πολυχώρο καινοτομίας για την στέγαση του Patras IQ, υπηρεσίες εστίασης κ..α. Στα νέα κτίρια που επρόκειτο να κατασκευαστούν θα στεγαζόταν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Μουσικό Σχολείο, Βρεφονηπιακός Σταθμός και Υπηρεσίες Διοίκησης.

Ο Δήμος μάλιστα, στον οποίο ανήκει ο χώρος του Λαδόπουλου, είχε προχωρήσει στην παραχώρηση του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για 30 χρόνια.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει ότι το έργο δεν είναι ώριμο καθώς δεν βρήκε μελέτες, ενώ δεν είχε διασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση, ύψους 120 εκατ. ευρώ. 

Πάντως, η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να γίνει το έργο στου Λαδόπουλου.

 

Θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να γίνει το διοικητήριο στο χώρο του Λαδόπουλου

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Γιάννης Μάκκας, Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, "η Περιφέρεια θα εξαντλήσει μέχρι τέλους τα περιθώρια που υπάρχουν έτσι ώστε να βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση που αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ".

Τα χρήματα αυτά όμως, μετά από συναντήσεις της Περιφέρειας με το Υπουργείο Εσωτερικών, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν.

Τον Νοέμβριο, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει ότι "δεν έχει βρει φάκελο για ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»", χαρακτηρίζοντας «ως πρόχειρο» τον σχεδιασμό που είχε κάνει η πρώην Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα με τις προσπάθειες για να βρεθούν τα χρήματα, η Περιφέρεια, προχωρά και τη μελέτη για την ανάπλαση του Λαδόπουλου, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση που ευοδωθούν οι προσπάθειες για χρηματοδότηση. Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια έχει φτάσει μέχρι την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να βρει χρήματα για το έργο, ενώ εξετάζει ακόμα και το σενάριο του δανεισμού.

Αν τα παραπάνω δεν αποδώσουν και το έργο στου Λαδόπουλου δεν προχωρήσει, το διοικητήριο θα γίνει στο Κοτρώνι, όπου η μελέτη έχει ολοκληρωθεί ενώ τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολύ λιγότερα. Σε αντίθεση με την περίπτωση Λαδόπουλου που θα χρειάζονταν περίπου 6 χρόνια, για την ολοκλήρωση του έργου στο Κοτρώνι, θα χρειαστούν τα μισά χρόνια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις