Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με θέμα "μετακίνηση "7" Πολιτισμός"

ΔΕΙΤΕ την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με ...

Παρακολουθείστε το ΒΙΝΤΕΟ

Τη Κυριακή 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ‘’7’’ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού της Ν.Ε. Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.  

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος συντελεστές του πολιτισμού από την Πάτρα και την Αθήνα, συνθέτες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές-χορογράφοι, τεχνικοί,  λογοτέχνες, εκπρόσωποι εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, ιδιοκτήτες θεάτρων, γκαλερί.

Η εισαγωγή στη συζήτηση έγινε από το Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου (π. διευθυντή  γρ. Υπ. Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου),  ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Πάνος Σκουρολιάκος, (Βουλευτής Αν. Αττικής, τομεάρχης πολιτισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) και ο Κώστας Κεχαγιόγλου, (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μπουλμπασάκος. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Στη  συζήτηση, που διήρκησε 2,5 ώρες, διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες απόψεις από όλους τους παρευρισκόμενους  αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, το αβέβαιο μέλλον, τον τρόπο αντιμετώπισης τους  από την κυβέρνηση και την αξιολόγηση των μέτρων.  Ακούσθηκαν προτάσεις και τρόποι δράσεων για την ανάδειξη και επίλυση των σοβαρών εργασιακών και βιοποριστικών  προβλημάτων των ανθρώπων της Τέχνης και την επιβίωση των χώρων εκδηλώσεων,  που προβλέπονται δυσοίωνα για όλη τη σαιζόν και το φθινόπωρο. Από τη συζήτηση των 20 και πλέον ομιλητών, διαφορετικών ειδικοτήτων, διαπιστώθηκε, η προχειρότητα, η σοβαρή ανεπάρκεια των μέτρων και  το αίσθημα απαξίωσης που έχουν προκαλέσει, αλλά και  η αλληλέγγυα συσπείρωση όλων των κατηγοριών εργαζομένων στον πολιτισμό που  έχει δημιουργηθεί και μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Μένουμε ασφαλείς, μένουμε όρθιοι με αξιοπρέπεια!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture