Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

8 από τους 41 μαθητές πήγαν σήμερα σε Λύκειο της Πάτρας- Η εικόνα της επανέναρξης

8 από τους 41 μαθητές πήγαν σήμερα σε Λύ...

Καλύτερη η προσέλευση στην περιφέρεια της Αχαΐας

Με μικρά προβλήματα αλλά και περιορισμένη ανταπόκριση των μαθητών, ειδικά στην Πάτρα, επαναλειτούργησαν το πρωί της Δευτέρα τα σχολεία της Αχαΐας.

Η επαναλειτουργία που αφορούσε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου έγινε ομαλά ωστόσο πολλές τάξεις ήταν άδειες σε μεγάλο βαθμό αφού πολλά παιδιά απέφυγαν να προσέλθουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι Λύκειο της Πάτρας όπου από τους συνολικά 41 μαθητές που έπρεπε να προσέλθουν, ανταποκρίθηκαν μόλις… 8.

Σε άλλο Λύκειο της πόλης, τα πράγματα ήταν καλύτερα καθώς από τους 46 μαθητές της Γ’ Λυκείου στις αίθουσες παραβρέθηκαν οι 30. Σαφώς μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των παιδιών που έδωσαν το παρόν στα σχολεία της περιφέρειας, σε μερικά εκ των οποίων προσήλθε μέχρι και το 100% των μαθητών.

Σε Λύκειο της Αχαΐας παρόντα ήταν τα 14 από τα 14 παιδιά της Γ’ Λυκείου ενώ σε άλλο παραβρέθηκαν 9 από τα 10. Πάντως είναι άγνωστο εάν, συνολικά στο Νομό, αυτά τα ποσοστά προσέλευσης θα διατηρηθούν καθώς εκτιμάται ότι σήμερα τα παιδιά πήγαν στα σχολεία για να υπογράψουν τις αιτήσεις τους που σχετίζονται με τις Πανελλήνιες, αλλά τις επόμενες ημέρες θα κάνουν «χρήση» των απουσιών τους για να μείνουν σπίτι και να κάνουν επαναλήψεις.

Κανονικά στη θέση τους βρέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί με τις εξαιρέσεις να είναι ελάχιστες και να σχετίζονται με κάποια άδεια ειδικού σκοπού λόγω ανήλικου τέκνου ή άλλου που δήλωσε ασθένεια και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Η κατάσταση όμως ήταν ξεκάθαρα ελεγχόμενη και δεν δημιούργησε πρόβλημα στα ημερήσια προγράμματα που κύλησαν κανονικά με 6-7 ώρες μαθημάτων. Κάποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στη μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της Αχαΐας.

Σε μια-δυο περιπτώσεις τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν παρέλαβαν τους μαθητές με αποτέλεσμα οι κηδεμόνες τους να υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα παιδιά με δικά τους μέσα. Πλέον αναζητούνται τρόποι ώστε τα θέματα αυτά να αντιμετωπιστούν και τα παιδιά μετακινούνται κανονικά στα σχολικά συγκροτήματα.

Τα θρανία στις αίθουσες είχαν τοποθετηθεί σε επαρκείς αποστάσεις μεταξύ τους, στα σχολεία υπήρχαν απολυμαντικά, τα διαλείμματα είχαν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην βγαίνουν στο προαύλιο μαζί όλοι οι μαθητές, ενώ σε γενικές γραμμές τα παιδιά φάνηκαν να συνεργάζονται και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

«Περίπου στο 50% φθάνει η προσέλευση των μαθητών της τρίτης λυκείου των κεντρικών σχολείων», λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ όσον αφορά στα περιφερειακά σχολεία προσθέτει, «η προσέλευση αγγίζει το 100%.».

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι όπως εξηγεί, «όπου διαπιστώθηκαν κενά, συμπληρώθηκαν άμεσα.» Όσον αφορά στην μεταφορά των μαθητών, ο περιφερειακός διευθυντής λέει ότι «παρατηρήθηκαν πολύ λίγα προβλήματα, κυρίως στην δυτική Αχαΐα, αλλά σε συνεννόηση με την περιφέρεια προωθούμε τις απαραίτητες λύσεις.».

«Δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων με τους μαθητές της τρίτης λυκείου», λέει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί λύκεια της πόλης.

Όπως ανέφερε ο Τάκης Πετρόπουλος, «δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αποστάσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες, αφού επαρκούν τα κτίρια, ούτε επίσης υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις στους χώρους των σχολείων, αφού έχουμε μετακινήσει τις καθαρίστριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν ενισχύσει την δευτεροβάθμια.».

Σχετικά με την προσέλευση των μαθητών, ο αντιδήμαρχος λέει  ότι «φαίνεται πως θα ισχύσει αυτό που κατά παράδοση ισχύει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου αρκετοί προτιμούν το διάβασμα και την προετοιμασία στο σπίτι, έχοντας βέβαια το περιθώριο των απουσιών.».

Επίσης, ανέφερε ότι «έπειτα από συζήτηση που είχαμε με μαθητές, κάποιοι μας ανέφεραν ότι ήλθαν στο σχολείο για να πάρουν την βεβαίωση που τους απαλλάσσει από το να έρχονται σε αυτό.».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις