Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Xαμός στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης – Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με πιστούς

Xαμός στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης – Δια...

Ένταση με φόντο το αυθαίρετο κτίσμα στην καρδιά του Υμηττού.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος. Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών ,υπήρξε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Οι εντάσεις έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Οι διαδηλωτές τόνισαν εξ αρχής πως θα σεβαστούν την θεία λειτουργία χωρίς να την διακόψουν και θα ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία τους με το τέλος του μυστηρίου. Ωστοσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής της διοργάνωσης, υπήρχε εσκεμμένη παράταση της τέλεσης του μυστηρίου από την ιερέα, γεγονός που ώθησε τους διαμαρτυρόμενους  να ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία τους ενώ η υπαίθρια θεία λειτουργία βρισκόταν εν εξελίξει.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα στους τοίχους του αυθαίρετου κτίσματος, ωστόσο ομάδα πιστών, μεταξύ των οποίων οι γιοι του ιερέα του ναού μαζί με άγνωστα άτομα, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συμπλοκή.

 

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Εκτός από τις κινητοποίησεις, τα μέλη της Κ.Ι.Π.Η προχώρησαν και σε συμβολική δενδροφύτευση.

«Θα Συνεχιστούν Οι Εργασίες Στην Εκκλησία»
Το ilioupolinews.gr μίλησε με ανθρώπους από το περιβάλλον του ιερέα της εκκλησίας του προφήτη Ηλια, που βρίσκονταν στο σημείο. «Το χτίσιμο της εκκλησίας θα συνεχιστεί κανονικά και θα φτιάξουμε επίσης και το αρχονταρίκι που βρίσκεται δίπλα στο ναό» δήλωσε στο ilioupolinews.gr παρευρισκόμενη που δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, τονίζοντας μάλιστα πως ο ιερέας έχει πάρει σχετική έγκριση από την δασάρχη.

Ηχηρές Απουσίες Δημοτικών Παραγόντων
Ελάχιστοι από τους δημοτικούς «άρχοντες» της πόλης έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της ΚΙΠΗ. Συγκεκριμένα από τη διοίκηση του Δήμου έδωσε το παρόν μονάχα ο αντιδήμαρχος κ. Στασινόπουλος, ενώ από τις λοιπές παρατάξεις συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση η επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης, Τασία Τσατσούλη μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη”, Χρήστος Κοκοτίνης.

 

πηγή ilioupolinews.gr

φωτο από iloupolinews.gr

φωτο απο ilioupolinews.gr

φωτο απο ilioupolinews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις