Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τι θα γίνει με το Φεστιβάλ της Πάτρας - Με 400 θεατές στο Αρχαίο Ωδείο;

Τι θα γίνει με το Φεστιβάλ της Πάτρας - ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στάση αναμονής από τον Πολιτιστικό Οργανισμό

Έντονος προβληματισμός και στάση αναμονής τηρείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για το αν τελικά το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Αν και αρχικά η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες εκδηλώσεις, συναυλίες και  Φεστιβάλ, την Πέμπτη η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε ένα πλάνο σχετικά με το πότε και πώς θα αρχίσουν να ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία.

Φεστιβάλ στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας με 400 θεατές;

Ειδική αναφορά έγινε στα σινεμά αλλά και στα ζωντανά θεάματα

Σύμφωνα με όσα είπε, τα ζωντανά θεάματα θα πραγματοποιούνται με πληρότητα 40%, η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων, σε περίπτωση ορθίων θεατών η απόσταση θα είναι 1,5 μέτρο, ενώ Θα διοργανωθούν 200 μικρά πολιτιστικά δρώμενα με κόστος 2 εκατ. ευρώ σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ οι δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αν και υπήρχε πλάνο για το φετινό Φεστιβάλ από τις αρχές του χρόνου, οι συνθήκες που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας έβαλαν φρένο σε όποια σχέδια.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ασφαλή πρόβλεψη για το τι ακριβώς θα γίνει πολιτιστικά το φετινό καλοκαίρι, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις που θα έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι και σε συνάρτηση με τους ανθρώπους του πολιτισμού οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα. Μπορεί να ανακοινώθηκαν κάποια πράγματα από την Υπουργό Πολιτισμού, όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες.» αναφέρει.

Μιλώντας για κάποια από τα θέματα που σίγουρα απασχολούν τους υπευθύνους ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία στο πλαίσιο ενός Φεστιβάλ.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι το γεγονός ότι στο Αρχαίο ωδείο της Πάτρας, τηρώντας τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο είναι ότι στο Αρχαίο ωδείο της Πάτρας θα μπορούν να μπουν 400 άτομα.

Και ένα ερώτημα είναι,  πόσο εφικτό είναι να φιλοξενηθούν εκεί παραγωγές χωρίς να υποστούν οικονομική ζημιά;  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture