Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο γιος του Τζέιμς κατακεραυνώνουν τον Τραμπ για το χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο γιος του Τζέιμ...

«Ενώ η πανδημία είχε αρχίσει την παγκόσμια της επέλαση, ο Πρόεδρος Τραμπ έδειξε ανέτοιμος και δεν φρόντισε να δράσει γρήγορα, αποφασιστικά», αναφέρουν

Δεν άντεξε και έσπασε τη σιωπή του ο αγαπητός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι και μάχιμος περιβαλλοντολόγος και ακτιβιστής. Ο 83χρονος σούπερ σταρ του κινηματογράφου που πάντα κάθε παρέμβαση του τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής, μαζί με τον γιο του James Redford έγραψαν ένα κομμάτι opinion piece για το NBC News στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατακεραυνώνουν τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τους αποτυχημένους χειρισμούς του στη διαχείριση της κρίσης από την πανδημία του Covid-19.

“Ενώ η πανδημία είχε αρχίσει την παγκόσμια της επέλαση, ο Πρόεδρος Τραμπ έδειξε ανέτοιμος και δεν φρόντισε να δράσει γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά με συνέπεια ο πόνος και οι θάνατοι να αυξάνουν», ανέφεραν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο γιος του Τζέιμς Ρέντφορντ που ασχολείται με την σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ.

Το κείμενο τους που ήταν από τις κύριες ειδήσεις σε πολλά έγκυρα Μέσα ενημέρωσης όπως το deadline.com, δημοσιοποιήθηκε την 1η Μαΐου 2020.   

Στο μεταξύ ήδη οι θάνατοι από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν πια ξεπεράσει τους 70.000 ανθρώπους και εκτιμάται πως η λίστα των νεκρών θα μεγαλώσει κι άλλο.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ  και ο γιος του Τζέιμς που το 1993 είχε αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας με διπλή μεταμόσχευση ήπατος από το οποίο κατάφερε και βγήκε νικητής, υποστήριξαν πως ο Trump “απέτυχε να καταλάβει τα μηνύματα και τις συμβουλές των επιστημόνων για το τι θα επέφερε ο Covid-19 στον πληθυσμό”.

Τέλος ο Ρέντφορντ και ο γιος του αναφέρουν πως η συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί ένα καλό παράδειγμα και για το πώς θα πρέπει να συνεργαστούμε και για το επίσης κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που παραμένει στον ορίζοντα.

Δυστυχώς η Αμερικάνικη πολιτική για το περιβάλλον παραμένει δέσμια των συμφερόντων μεγάλων εταιρειών, του κέρδους και κάποιων λανθασμένων πολιτικών, όπως τονίζεται στο άρθρο – παρέμβαση τους.

«Αυτό που αποδείχτηκε το τελευταίο δίμηνο είναι πως η ηγεσία ορισμένων κυβερνητών αλλά και όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπως γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στα επείγοντα αλλά και στα σούπερ μάρκετ, στα ταχυδρομεία και πολλούς άλλους κλάδους συνεργάστηκαν κόντρα στον επικίνδυνο ιό και το αποτέλεσμα ήταν αξιέπαινο. Μία ανάλογη συλλογική ενέργεια θα πρέπει να υπάρξει και για τη σωτηρία του πλανήτη», καταλήγει η πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και του Τζέιμς Ρέντφορντ, ο οποίος στα 58 του χρόνια σήμερα, έχει ιδρύσει το Ινστιτούτο James Redford Institute for Transplant Awareness και έχει σκηνοθετήσει συγκινητικά ντοκιμαντέρ όπως το “The Kindness of Strangers” που είχε βασιστεί στη δική του περιπέτεια με την αναζήτηση συμβατού μοσχεύματος για να σωθεί η ζωή του.

Η φωτ. είναι του Πρακτορείου Reuters.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight