Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο: Εξ αποστάσεως με εργασίες και προφορικά η εξεταστική του Ιουνίου

Πανεπιστήμιο: Εξ αποστάσεως με εργασίες ...

Διευκρινήσεις από το υπουργείο λόγω κορωνοϊού

Διευκρινίσεις σχετικά με τα εξ αποστάσεως μαθήματα και τα εργαστήρια των φοιτητών έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, καθώς επίσης και για την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, η οποία θα είναι διαφορετική τον Ιούνιο λόγω κορωνοϊού. Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός από τις 25 Μαΐου θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια και οι πρακτικές ασκήσεις.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εξεταστική, η οποία θα είναι διαφορετική φέτος. Όπου είναι δυνατόν η εξέταση να γίνεται μέσω εργασίας και μιας προφορικής τηλε-εξέτασης, ενώ ο φοιτητής να παραμένει στο σπίτι, θα προτιμάται.

Σε μαθήματα με μεγάλο αριθμό φοιτητών θα γίνεται η εξέταση με φυσική παρουσία των φοιτητών, σύμφωνα με τα μέτρα που θα ορίσει ο ΕΟΔΥ (δηλαδή πόσοι φοιτητές θα μπορούν να βρεθούν ταυτόχρονα σε ένα αμφιθέατρο, πόση θα είναι η διάρκεια της εξέτασης κ.λπ). Έτσι, στην εξεταστική περίοδο αναμένεται να δοθεί παράταση, ώστε να πραγματοποιηθούν ομαλά και σύμφωνα με τα μέτρα που θα προτείνουν οι υγειονομικές αρχές.

Η πρακτική της εξ αποστάσεως εξέτασης έχει ήδη επιλεγεί και στο ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)  με γραπτές εργασίες, προφορικά ή συνδυασμό και των δύο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις