Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Αντάρτικο" και στην Πάτρα από σωματεία που προαναγγέλουν πορείες για την Πρωτομαγιά

"Αντάρτικο" και στην Πάτρα από...

Στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Όλγας

Aντιδράσεις έχει  προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν συγκεντρώσεις πριν την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν προτίθενται να διοργανώσουν συγκεντρώσεις φέτος, τηρώντας την επίσημη πολιτική του κράτους. Συμβολική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα το ΠΑΜΕ..

Άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για εκείνη τη μέρα. 

Στην Πάτρα, ο  Συντονισμός εργατικών συλλογικοτήτων/εργαζομένων/συνδικαλιστών προαναγγέλει κινητοποίηση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10.30 το πρωί της Πρωτομαγιάς και πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι, όπως και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, μπορουν να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας των διαδηλωτών, χωροθέτηση των μπλοκ της συγκέντρωσης – τήρηση αποστάσεων – εφοδιασμός όλων με ατομικά μέσα προστασίας. Επιπρόσθετα για την ενδεχόμενη οργάνωση κινητοποιήσεων θα πρέπει να υπάρξει προσεκτική μέριμνα από τους διοργανωτές και έγκαιρη ενημέρωση για το τρόπο διοργάνωσης.»

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων προκειμένου «να μη τεθούν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα. Θα είναι κρίμα. Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το εργατικό κίνημα, όσο και για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την υγειονομική κρίση ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Αυτό είναι προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό- πρόσθεσε ο κ. Πέτσας- «οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις