Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Η εικόνα της Παναγίας Τρυπητής στην καρότσα μας ενόχλησε, η Πρωτοψάλτη όχι;

Αίγιο: Η εικόνα της Παναγίας Τρυπητής στ...

Πικρία στους κόλπους της Εκκλησίας και στο Αίγιο

Ενόχληση επικρατεί στους κόλπους της εκκλησίας αλλά και σε εκκλησιαστικούς κύκλους της Αιγιάλειας, από τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που ίσχυσαν εκ μέρους του Κράτους, απέναντι στην περιφορά της εικόνας της Τρυπητής πάνω σε αγροτικό και στη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε καρότσα φορτηγού.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής, Πολιούχου και Προστάτιδος του Αιγίου, έγινε περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής πάνω σε καρότσα αγροτικού και χωρίς την παρουσία κόσμου. Ωστόσο θεωρήθηκε παράβαση και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του αγροτικού.

Όμως στην περίπτωση της Πρωτοψάλτη η συναυλία που έγινε σε καρότσα φορτηγό το οποίο περιόδευσε σε συνοικίες της Αθήνας, έλαβε επαίνους.  

Μάλιστα το φορτηγό πέρασε και από το Μαξίμου και στο δρόμο βγήκαν ο Πρωθυπουργός και δεκάδες συνεργάτες του, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Στην «αδικία» αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» για την επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Ορωθυπουργό για την επαναλειτουργία των Ναών, ο κ. Ιερόθεος ανέφερε: «Η επιστολή του κ. Ιερώνυμου εστάλη πριν την συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Όταν, όμως, υπάρχει παράλληλο γεγονός όπως στην Παναγία την Τρυπητή, που έβγαλαν την εικόνα για περιφορά και μπήκε πρόστιμο στον οδηγό του αυτοκινήτου, όταν τα συγκρίνεις δημιουργούνται πικρίες».

Αντιδράσεις και για τον αγιασμό

Αντιδράσεις είχαν εκδηλωθεί και όταν ιερείς του Αιγίου είχαν επιβιβαστεί σε αγροτικό και γυρνούσαν σε περιοχές της πόλης. αγιάζοντας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις