Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου για την επέκταση του επιδόματος 800 ευρώ

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου για την επέκταση ...

Γραπτή δήλωση από τη βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ

Σήμερα, υπογράφτηκε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία διευρύνεται η προστασία και η στήριξη της Πολιτείας σε εργαζόμενους που πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες εμφάνισης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αυτή, θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, εργαζόμενοι που απασχολούνται σε κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του θεάματος κ.ά., όσο και στον διαχρονικά και πολύπλευρα πληττόμενο κατασκευαστικό κλάδο, οι οποίοι δεν καλύπτονταν έως σήμερα και αποδεδειγμένα υπάρχει ακόμα αδυναμία πλήρους δραστηριοποίησής τους.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, η ΚΥΑ προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης και σε εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους από έναν εργοδότες, ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς δεν έχουν αναστείλει τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Η αποζημίωση θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν θα υπάγεται σε συμψηφισμό με άλλες πιθανές οφειλές.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της δουλεύοντας άοκνα και διευρύνοντας καθημερινά το δίχτυ προστασίας εργοδοτών και εργαζομένων. Η δέσμευση να μην μείνει κανένας πολίτης απροστάτευτος στην παρούσα κρίση, γίνεται καθημερινά, πράξη."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις