Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρ. Μπονάνος:«Δεν έχει τελειώσει τίποτα με τον κορωνοϊό»! Εξηγεί στο thebest πώς τα καταφέραμε μέχρι τώρα

Χαρ. Μπονάνος:«Δεν έχει τελειώσει τίποτα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κάνει έκκληση για τις επόμενες κρίσιμες ημέρες

Την ανάγκη να συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού, τόνισε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας μιλώντας στο thebest.gr.

Ο ίδιος κάνει έκκληση στους πατρινούς, και όχι μόνο, να δείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει και η μάχη με τον ιό συνεχίζεται και αυτή την κρίσιμη, Μ. εβδομάδα.

Όλα μπορούν να ανατραπούν γι΄αυτό θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να δείξει υπεύθυνη στάση και να σκέφτεται ότι αυτή τη στιγμή, αυτές τις μέρες, υπάρχουν άνθρωποι που είτε δίνουν τη δική τους μάχη από το κρεβάτι του πόνου είτε από τη θέση του γιατρού, του νοσηλευτή κ.λπ.

«Η κοινωνική απομόνωση είναι το μόνο όπλο, όπως και η πειθαρχία στις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και των ειδικών, αφού δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο αλλά ούτε και το κατάλληλο αντιικό φάρμακο» αναφέρει και τονίζει ότι θα πρέπει αυτό το Πάσχα, να ξεχάσουμε τις εκδρομές και τις βόλτες με πολλά άτομα καθώς όπως εξηγεί, είναι διαφορετικό να περπατούν δύο άτομα μόνα τους κι άλλο να δημιουργείται συνωστισμός και ξαφνικά να βρίσκονται πολλά άτομα μαζί, στον ίδιο χώρο.

«Έτσι καταλήξαμε να κλείσει το Νότιο πάρκο αλλά και η Πλαζ. Όλα μπορούν να ανατραπούν γι΄αυτό θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να δείξει υπεύθυνη στάση και να σκέφτεται ότι αυτή τη στιγμή, αυτές τις μέρες, υπάρχουν άνθρωποι που είτε δίνουν τη δική τους μάχη από το κρεβάτι του πόνου είτε από τη θέση του γιατρού, του νοσηλευτή κ.λπ. » λέει τονίζοντας ότι φέτος θα ζήσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα και μία Ανάσταση, με την ελπίδα ότι σύντομα  θα αφήσουμε πίσω μας τα πολύ δύσκολα.

Tο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, σε σχέση με άλλες χώρες, θα έλεγα ότι είναι οι διακεκριμένοι επιστήμονες που μας καθοδήγησαν

Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την πειθαρχία των πολιτών λόγω των εικόνων με κόσμο στην Ηρώων Πολυτεχνείου, και δηλώνει ανήσυχος μήπως τις επόμενες μέρες «δούμε ανεύθυνες συμπεριφορές» όμως δεν παραβλέπει ότι ευτυχώς σε γενικό κανόνα οι πολίτες ακολούθησαν τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία.

«Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει στο αέρα ένας αισιοδοξίας, και στην Πάτρα που μπήκε από την αρχή στο χάρτη, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα, είναι η στάση στων πολιτών, στο σύνολο της. Από εκεί πέρα, θεωρώ, ότι το θέμα της γειτονικής Ιταλίας και όσα είδαμε να συμβαίνουν εκεί δίδαξε και φόβισε τον κόσμο που κατανόησε ότι θα πρέπει να υπακούσει. Δεν σταματάω να λέω και να θυμίζω ότι υγειονομικά είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. Ενώ εμείς έχουμε 7 κρεβάτια στις εντατικές ανά 100.000 άτομα, στην Ιταλία έχουν 12,5.

Στη χώρα μας, ήταν σημαντικό το γεγονός ότι υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις. Θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε πολλές πτήσεις από το εξωτερικό.

Όμως, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, σε σχέση με άλλες χώρες, θα έλεγα ότι είναι οι διακεκριμένοι επιστήμονες που μας καθοδήγησαν. Η δουλειά που κάνουν και οι επόπτες δημόσιας υγείας είναι επίσης εξαιρετική. Έγιναν όπως έπρεπε οι ιχνηλατήσεις και οι απομονώσεις κι έτσι προλάβαμε τα χειρότερα. Στο νοσοκομείο του Ρίο, το νοσοκομείο αναφοράς μας, έχουμε μία πολύ καλή Παθολογική Κλινική που με επικεφαλής τον καθηγητή τον κ. Χαράλαμπο Γώγο, απέδειξε πόσο καλά αντανακλαστικά έχει σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις» ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή, συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο νοσοκομείο του Ρίου, εκεί όπου o αριθμός των ασθενών πλέον έχει μειωθεί αισθητά, και μόνο ένας από αυτούς βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα παραμένει για πάνω από 10 μέρες, διασωληνωμένος ένας 50χρονος άνδρας. Η κατάσταση του, όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας θεοδωρόπουλος, είναι σταθερή ενώ αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία της υγείας του με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Στο νοσοκομείο αναμένουν τα αποτελέσματα εξετάσεων δύο ασθενών που θεωρήθηκαν ύποπτα κρούσματα.

Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα, κανένα κρούσμα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις