Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Λέσβος: Κανένα νέο κρούσμα - 6 τα επιβεβαιωμένα

Κορωνοϊός-Λέσβος: Κανένα νέο κρούσμα - 6...

Όλα τα δείγματα που εστάλησαν είναι αρνητικά

Βαθειά ανάσα ανακούφισης σήμερα Δευτέρα, από τα αποτελέσματα που ήρθαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης από το Ινστιτούτο Παστέρ. Αρνητικά ήταν και τα έξη δείγματα ύποπτων κρουσμάτων για τη νόσο του κορονοϊού covid 19 που είχαν σταλεί προς έλεγχο. Αυτό μεταφράζεται στο ότι μηδενίζονται πλέον οριστικά οι πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από τα γνωστά έξη κρούσματα και ιδιαίτερα από τα τελευταία που είχαν εκδηλωθεί στην Αγία Παρασκευή και είχαν ανατρέψει ως και το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή δεδομένου του ότι η μια νοσήσασα εργαζόταν σε αυτό.

 

«Κανένας εφησυχασμός» η συμβουλή που δίνεται από τους ειδικούς

«Η περίοδος είναι κρίσιμη και τα μέτρα που λαμβάνονται μπορούν να οδηγήσουν στο να είναι η νόσος μια θλιβερή ανάμνηση μόνο όσον αφορά την καραντίνα και όχι την απώλεια ή την ταλαιπωρία δικών μας ανθρώπων» λέει στο «Ν» ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.

Η γνωστοποίηση και των τελευταίων αποτελεσμάτων πάντως θέτει τέλος και στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, από κάποιους που συνειδητά διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Πότε στοχοποιώντας συγκεκριμένες περιοχές του νησιού και πότε ομάδες ντόπιων και φιλοξενουμένων όπως οι Ρομά ή οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο. Ας σημειωθεί ότι έντονα τις τελευταίες μέρες έχει διαδοθεί η ψευδής είδηση κρουσμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στην Παγανή και φυσικά στον καταυλισμό της Μόριας, «ειδήσεις» που υποτίθεται ότι αποκρύπτονται.

Πηγή: stonisi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις