Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Λέσβος: Θετικές στον ιό η κόρη και η εγγονή της νεκρής

Κορωνοϊός-Λέσβος: Θετικές στον ιό η κόρη...

6 συνολικά τα κρούσματα στην περιοχή

Θετικές στον κορωνοϊό είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ινστιτούτου Παστέρ που κοινοποιηθήκαν χθες, Κυριακή το βράδυ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης τόσο η κόρη όσο και η εγγονή της 76χρονης από την Αγία Παρασκευή που πέθανε την Κυριακή το βράδυ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Με τα δείγματα της κόρης και της εγγονής θετικό ήταν και το επαναληπτικό δεύτερο τεστ της 76χρονης.

Όπως είναι γνωστό, η 76χρονη νοσηλεύονταν από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε πολύ βαριά κατάσταση ως αποτέλεσμα των υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία έπασχε.

Δεδομένου του ότι η κόρη της νεκρής ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου αυτά χθες παρέμειναν κλειστά ενώ πραγματοποιήθηκε απολύμανση. Σήμερα από ειδικούς θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της κόρης της 76χρονης σε αυτά και θα τεθούν σε απομόνωση όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί της. Δεδομένου αυτού τα Κέντρα Υγείας αναμένεται να εργαστούν με προσωπικό ασφαλείας.

Ας σημειωθεί πάντως ότι τις τελευταίες μέρες η κόρη της 76χρονης η οποία είναι πολύ καλά στην υγεία της, δεν πήγαινε στη δουλειά επειδή είχε συμπτώματα γρίπης και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Σε πολύ καλή κατάσταση τέλος, από πλευράς υγείας είναι και η εγγονή της 76χρονης.

Με τα τρία τελευταία κρούσματα ανέρχονται σε έξη τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Λέσβο.

Να αναφέρουμε τέλος ότι αρνητικό ήταν το τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε γιατρός πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος εξέτασε την 76χρονη όταν προσήλθε στο νοσοκομείο σχετικά με άλλου τύπου πρόβλημα υγείας και ο οποίος διέγνωσε την πνευμονία. Ο γιατρός παρέμενε μέρι σήμερα το πρωί σε απομόνωση και πλέον επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία του.

Το σύνολο των υπολοίπων δειγμάτων που είχαν σταλεί προς έλεγχο στην Αθήνα ήταν αρνητικά.

Πηγή: stonisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις