Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρκυρα: Η Δήμαρχος που πήγε εκκλησία ενώ ζητούσε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι

φωτογραφία: corfupress

φωτογραφία: corfupress

Άφωνοι οι πολίτες την είδαν στα τηλεοπτικά πλάνα από τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας

«Να μείνουμε σπίτι» ήταν το μήνυμα της Δημάρχου Κερκυραίων και Διαποντίων, Μερόπης Υδραίου, η οποία παρά τις εκκλήσεις της, ήταν αυτή που παρευρέθηκε στην Θεία λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή σε Ιερό Ναό της Κέρκυρας.

Μάλιστα, η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες των όσων συνέβαιναν. Η κυρία Υδραίου πάντως, είχε πρωταγωνιστήσει σε σποτάκι, στο οποίο τόνιζε την αναγκαιότητα να μείνουν οι πάντες στα σπίτια τους. 

Την ίδια ώρα, κοινή δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων καθώς κατά της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού, σχημάτισε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για κάθε πολίτη τόσο για τον Μητροπολίτη, όσο και για τους αιρετούς που ήταν παρόντες κατά τη  λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Το αυτόφωρο λήγει απόψε (Μ.Δευτέρα).

 

Η χθεσινή λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας.

Παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας. Στον Ιερό ναό παρόντες μάλιστα ήταν και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Για τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.
Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.
Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για την θεία Μετάληψη σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.
Προηγουμένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.
Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις