Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε στενό κύκλο το μεσημέρι η κηδείας της Μαρίας Δαφαλιά - Μασσαρά

Σε στενό κύκλο το μεσημέρι η κηδείας της...

Στα Καλάβρυτα

Στις 12 το μεσημέρι στα Καλάβρυτα σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θα κηδευτεί η Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού με πλούσιο κοινωνικό έργο και πρωτεργάτρια για την ίδρυση και λειτουργία του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα».

Η «κυρία Μαρία» όπως την αποκαλούσαν όλοι, αγωνίστρια μέχρι τέλους, ορμητική, εκρηκτική, με μια ξεχωριστή αίσθηση του χιούμορ που πάντα επεδίωκε να βρίσκεται κοντά στους νέους παίρνοντας και δίνοντας ορμή και διάθεση, εμφανίστηκε δημόσια για τελευταία φορά τον περασμένο Γενάρη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να τιμήσει τους ανθρώπους που  συνέβαλαν στο σπουδαίο έργο της «Ελπίδας».

Η εκλιπούσα το τελευταίο διάστημα παρά παρά τα προβλήματα υγείας, ήταν σε έντονη κινητικότητα για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία και συνεχώς ήταν σε επικοινωνία με φορείς των Καλαβρύτων.

Τα Καλάβρυτα, ο τόπος της, ήταν η μεγάλη αγάπη της. Η συνεισφορά της για την δημιουργία της Παγκόσμιας Ενωσης Καλαβρυτινών Αποδήμων  (Π.Ε.Κ.Α.) το 2000, και η πραγματοποίηση των συνεδρίων που ακολούθησαν ήταν καθοριστική. Η επαφή της με τους ομογενείς Καλαβρυτινούς, ως Γενική Γραμματέας της Π.Ε.Κ.Α., ήταν διαρκείς και κράτησε μέχρι τέλους της ζωής της.

Συμμετείχε ενεργά για τον εορτασμό από το Δήμο μας, για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Είχε ενημερώσει, με επιστολές, κάθε σύλλογο, μικρό και μεγάλο των αποδήμων Καλαβρυτινών μας, για τον επικείμενο εορτασμό των διακοσίων χρόνων από το 1821 και είχε απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους για την επέτειο του σημαντικού αυτού γεγονότος. Οι επαφές, οι δράσεις και οι προτάσεις της ήταν τόσες, που θαύμαζες τη δύναμη και το κουράγιο της. "Ως απόγονος αγωνιστών του 1821 αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στο ρόλο της επαρχίας των Καλαβρύτων και της Αγίας Λαύρας στην επανάσταση του Εθνους, άφησε σημαντικό έργο και προτάσεις ως παρακαταθήκη στο Δήμο μας" αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Καλαβρύτων.

Η Μαρία Μασσαρά υπήρξε ένα από τα δυναμικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα, από την ίδρυση του κόμματος το 1974. Είχε διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψήφια βουλευτής Αχαίας.

Είχε διατελέσει Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, επί θητείας του Δημήτρη Κατσικόπουλου και Πρόεδρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα» στην Πάτρα. Στην επιμονή και στην υπομονή της οφείλεται η λειτουργία του.

Το 2018 έφυγε από τη ζωή η κόρη της Θεοδώρα μετά από μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια. Το 2016 είχε χάσει και το σύζυγό της Ευθύμιο Μασσαρά, γεωπόνο και πρώην Διευθυντής Εγγείων Βελτιώσεων Αχαΐας, σε ηλικία 91 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις