Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τεστ κορωνοϊού κατ’ οίκον από 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

Τεστ κορωνοϊού κατ’ οίκον από 500 Κινητέ...

Υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει όλες τις προϋθέσεις για τις εξετάσεις

Υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει όλες τις προϋθέσεις για τις εξετάσεις κατ' οίκον του πληθυσμού, σχετικά με τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Τα συνεργεία θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στο σπίτι σε ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, και αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ότι το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις για εξέταση.

Για τις ανάγκες του προγράμματος συστήνονται ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού μέσω της υλοποίησης της πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ' οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID19». Οι ΚΟΜΥ εντάσσονται στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, προβλέπει ότι οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιούν εξετάσεις κατ' οίκον θα είναι 500 τον αριθμό, ενώ το κονδύλι που προβλέφθηκε για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης αγγίζει το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Tα 500 ειδικά συνεργεία, θα κινούνται με ειδικά οχήματα (για τα οποία θα υπάρξει ειδική μίσθωση για το σκοπό αυτό) και συνεργεία, τα οποία θα αποτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές και οδηγούς.

Σκοπός της "εκστρατείας των κατ' οίκον τέστ" είναι η επέκταση των νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι, και η λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, διαδικασία που θα βοηθήσει την ομαλή "επανένταξη" της ελληνική κοινωνίας στην επόμενη φάση, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το προσωπικό θα προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα.

Διαβάστε ολόκληρη την Υπουργική απόφαση στο iatropedia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις