Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον- Πάσχει από κορωνοϊό

Στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπ...

Σύμφωνα με το BBC

Στην εντατική μεταφέρθηκε τελικά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Όπως μεταδίδει το BBC η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του St Thomas επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην εντατική... 

Η ανακοίνωση εκπροσώπου του Μπόρις Τζόνσον

«Από την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο Σαντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφού παρουσίασε έντονα συμπτώματα του κορωνοϊού. Το απόγευμα της Δευτέρας, η κατάσταση του πρωθυπουργού χειροτέρεψε και έπειτα από συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί τους εργαζόμενους στο NHS για την σκληρή δουλειά και αφοσίωση».

 

Ο Μπόρις Τζόνσον μετέβη στο νοσοκομείο έπειτα από συστάσεις του γιατρού του, καθώς τα συμπτώματα από τον κορονοϊού εξακολουθούν εδώ και δέκα μέρες. Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό σε τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων του, της καρδιάς και άλλων οργάνων, απέναντι στον ιό.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου κυτταρικής βιολογίας στο Ινστιτούτο Francis Crick του Λονδίνου, ο Ρούπερτ Μπέιλ, αρχικά ανέφερε ότι πιθανώς οι γιατροί θα εξετάσουν στοιχεία όπως ο κορεσμός οξυγόνου, αλλά και η ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό, μέσα από εξετάσεις αίματος, καθώς επίσης η λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος και των νεφρών. Ενδεχομένως, είπε, να υποβληθεί και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις των πνευμόνων για μία πιο ακριβή εικόνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις