Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όχι άλλο λιντσάρισμα στους Θεσσαλονικείς για τη βόλτα στην παραλία - Άλλος φταίει

Όχι άλλο λιντσάρισμα στους Θεσσαλονικείς...
Νεκταρία Ντούκα

Αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες θα διαπιστώσει ότι ακολούθησαν επακριβώς τα μέτρα

Δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και ανούσιο να κατηγορεί κανείς τους Θεσσαλονικείς ότι δεν επιδεικνύουν ατομική υπευθυνότητα με αφορμή τα χθεσινά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παραλία της συμπρωτεύουσας. Καταρχήν για να είμαστε ακριβείς, ναι μεν υπήρξε συνωστισμός, αλλά οι Θεσσαλονικείς απλώς ακολούθησαν τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού. Δηλαδή, βγήκαν για περίπατο δύο - δύο ή κατά μόνας ή με τα σκυλάκια τους. Απλώς συνέπεσαν πολλοί μαζί. Υπήρξε κάποια προειδοποίηση από τις αρχές να αποφεύγουμε τις παραλίες για περιπάτους;  Όχι. Υπήρχε μήπως κάποια πρόβλεψη να υπάρχουν αστυνομικοί ή δημοτικοί υπάλληλοι (οι οποίοι λόγω κορωνοϊού έχουν χαλαρώσει από τα εργασιακά τους καθήκοντα) που να ενημερώνουν ότι υπάρχει συνωστισμός και να αποτρέπουν τους περιπατητές; Όχι. Τι υπήρξε λοιπόν; Υπήρξε ένα λιντσάρισμα στους …ασυνειδήτους που βγήκαν βόλτα, εν μέσω κορωνοϊού. Το γεγονός ότι αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μεμονωμένα άτομα ή ζευγάρια …αποκρύφθηκε. Δηλαδή, το ότι οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατηγορούνται, υπάκουσαν επακριβώς στα μέτρα. Θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Όχι βέβαια. Και δεν είναι η μόνη. Το ίδιο σκηνικό συνέβη χθες λόγω καλού καιρού και στην πλαζ της Πάτρας. Μια απλή πρόνοια χρειαζόταν. Η τροχαία να ενημερώνει και να επιτηρεί στα κεντρικά σημεία εισόδου στην παραλία.

Από την χθεσινή βόλτα στην παραλιακή της...

Από την χθεσινή βόλτα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης

Ή μήπως θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί ο συνωστισμός των συνταξιούχων στο τέλος του μήνα έξω από τις τράπεζες; Όχι βέβαια. Χαλάμε που χαλάμε 11 εκ. για το «Μένουμε σπίτι» ας διαθέταμε ένα μέρος του για στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης των συνταξιούχων ως προς την είσπραξη των συντάξεων. Ή ακόμα πιο απλά ας τοποθετούσαμε έναν υπάλληλο ασφαλείας των τραπεζών στις εισόδους να διατηρούν την τάξη και να εποπτεύουν τα μέτρα ασφαλείας. Χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να καταλάβει ότι οι συνταξιούχοι (οι οποίοι λόγω ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ) θα έσπευδαν μαζικά στις τράπεζες στο τέλος του μήνα;

Ή μήπως χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να καταλάβεις ότι παραμονές του Πάσχα πρέπει να ελέγξεις τα διόδια και τις εξόδους στις εθνικές οδούς αν δεν θες ανήμερα της Ανάστασης να δεις στα ρεπορτάζ ομαδικό ψήσιμο οβελία με χορευτικά στα χωριά;

Η λύση λοιπόν βρίσκεται στην ετοιμότητα της κρατικής μηχανής. Μην ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους, ούτε για άλλοθι προκειμένου να εφαρμόσουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, λόγω της ανικανότητας αυτής της κρατικής μηχανής.

Σίγουρα όμως δεν δικαιούται κανείς αυτή την ώρα να κατηγορεί έναν λαό, δια του τεντωμένου δαχτύλου του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος στην πλειοψηφία του ασπάστηκε τα, όντως έγκαιρα, μέτρα της κυβέρνησης …χαλαλίζοντας χωρίς δεύτερη σκέψη τις ατομικές του ελευθερίες. Σε αυτόν τον λαό που επέδειξε πρωτοφανή ωριμότητα, έχουμε αναλύσει ήδη γιατί εδώ, ας είμαστε προσεκτικοί πριν αρχίσουμε να κουνάμε το δάχτυλο γιατί μπορεί να τον εκνευρίσουμε και να τον δούμε να ψήνει τον οβελία αγκαζέ με Έφη Θώδη και 3.000 συγχωριανούς του αγκαλιά την Κυριακή του Πάσχα.

ΥΓ

Στο κλίμα των ημερών εξυπακούεται ότι όποιος τολμήσει να αναρωτηθεί για τα παραπάνω είναι προδότης. Ακόμη περισσότερο αν δεν έχει αρχίσει να σκαλίζει τον ανδριάντα του εθνικού ήρωα Σωτήρη Τσιόρδα και θεωρεί ότι είναι απλώς ένας χαμηλών τόνων επιστήμονας που μένει να αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος η ορθότητα των αποφάσεών του!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις