Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Περί εκπτώσεων ο λόγος

Περί εκπτώσεων ο λόγος
Ανδρέας Μάζης

Του Ανδρέα Μάζη

Με τρόμο άκουσα κυβερνητικό στέλεχος να δηλώνει με αυταπάρνηση, ότι «Δεν θα κάνει εκπτώσεις σε κανένα», αναφερόμενος στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού. Έκανα για λίγα λεπτά να συνέλθω, αλλά παίρνοντας θάρρος, θυμήθηκα ότι έγιναν εκπτώσεις για κάποιους. Οι εφοπλιστές για παράδειγμα, απολαμβάνουν σκανδαλώδη φοροασυλία.

Εις αντίκρισμα, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, εχάρισαν προσφάτως κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, κουβέρτες, δεν γνωρίζω), εις τα δημόσια νοσοκομεία, για να μην κρυώνουν οι νοσηλευόμενοι! Εύγε αναλογίστηκα, αυτοί είναι οι κυβερνητικοί ελιγμοί!

Η επόμενη έκπτωση μαζικού χαρακτήρα, αφορούσε την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων, με χρηματοδοτήσεις και «νομικές» επινοήσεις, που οδήγησαν σε 40.000 νέους ανέργους, σε δικαίωμα αναστολής συμβάσεων εργασίας και ξεπέταγμα, σε βόλεμα αντί επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ (δώσε και σε μένα μπάρμπα!) και σε γενναίες φοροελαφρύνσεις (μπράβο!) και απαλλαγές εργοδοτικών εισφορών στους επιχειρηματίες, που ταλαιπωρούνται αυτήν την περίοδο από την έλλειψη μάσκας και αντισηπτικού!!!

Τι γίνεται με το Λαό;

Aυτός καλείται να μείνει σπίτι, να πλένει χέρια, να μην τρίβει μύτες και μάτια (λυπάμαι τους αλλεργικούς αυτήν την περίοδο) και να χειροκροτάει από τα μπαλκόνια. Για τα Δημόσια Νοσοκομεία και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία (τρομάρα της) τι γίνεται; Εκπτώσεις εδώ δεν χρειάζονται γιατί απλούστατα… έχουν προηγηθεί! Από το 2010 έως το 2019 έχει μειωθεί κατά 50% η χρηματοδότησή της από την Εθνική μας κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Αναπτύξεως Κος Άδωνις σαν Υπουργός Υγείας, έκλεισε νοσοκομεία (Λοιμωδών!!!, Αγία Ελένη, Πατησίων, Αμαλία Φλέμινγκ, Πολυκλινική Αθηνών στην Οδό Πειραιώς, Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών κ.α. για να μην κουράζω…).

Ο ηγέτης μας, σαν υπουργός, δεν διόρισε 1.500 γιατρούς (ακύρωση προσλήψεων), δεν ανανέωσε συμβάσεις άλλων 800 και σήμερα προτείνει πρόσληψη με σύμβαση 1 έτους, για να βγει (όσο βγει) η δουλειά.

Μετά το ενδεχόμενο σουταρίσματος να μην αποκλείεται αδέρφια μου. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι λόγω των εθνικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, 20.000 γιατροί και νοσηλευτές, διάγουν εις εσπερίαν προς βιοπορισμόν!!!

Αναφερόμενος εις το πρόβλημα ως γιατρός που υπηρέτησε 40 χρόνια το Δημόσιο Νοσοκομείο, θέλω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

1.Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα πανδημίας στη χώρα και καλείται ο υγειονομικός (μη ξεχνάμε ότι μολύνεται το 10% αυτών), να παλέψει με τα λειψά μέτρα που διαθέτει. Ας με συγχωρέσουν οι αρχιστράτηγοι που σχεδιάζουν αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπαίτιους.

Τιμή, δόξα και ευγνωμοσύνη δικαιούνται οι μαύροι της γαλέρας, ήτοι οι νέοι ειδικευόμενοι γιατροί των 1.200 μηνιαίως για εβδομαδιαία απασχόληση 60-80 ωρών. Να τονίσουμε ότι η εργασία τους δεν ανήκει στα βαρέα και ανθυγιεινά (Τώρα θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που ξεχνούσε όσο κυβερνούσε).

2.Όντως χρειάζεται να περιορίσουμε τις κινήσεις μας. Δεν συμφωνώ με τον τρόμο και με το κλίμα αστυνομοκρατίας που μας επιβλήθηκε. Κυνηγούν στο δρόμο γέροντες και μη γνωρίζοντες τεχνολογία, μοιράζοντάς τους πρόστιμα, μέσα σε μια εποχή με 1.500.000 ανέργους και 3.000.000 να ζουν στα όρια της φτώχειας. Εκτιμώ ότι απαιτείται μια επίμονη επίκληση για αποφυγή κινήσεων από τους Έλληνες, που να τονίζει την αξία αυτής της συμπεριφοράς για το καλό όλων.

3.Υπάρχει κλίμα φόβου, τρόμου και … ατομικής ευθύνης, χωρίς να αναλύουν τη δική τους για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

4.Οι επιστήμονες προτείνουν να μείνουμε σπίτι και σε περίπτωση που έχουμε πυρετό, βήχα, εξάντληση, να καλούμε τον γιατρό μας. Ποιόν γιατρό και με τι χρήματα, δεν το αναλύουν. Επίσης, μας καλούν να μην πάμε στο Νοσοκομείο και έχουν πετύχει να αναπτύξουν φόβο στους Έλληνες (δεν πάω ρε, θα κολλήσω ιό) και ενοχές (αν έχω ιό, θα κολλήσω τους γιατρούς). Ενώ παράλληλα, επιμελώς αποφεύγουν να τονίσουν την κακή κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και τον κυρίως ΥΠΕΥΘΥΝΟ !!!

5. Το 5% των προσβεβλημένων Ελλήνων, θα χρειαστεί μηχανική υποστήριξη του αναπνευστικού(νοσηλεία σε ΜΕΘ). Αλλά η πολιτική τους, έχει οδηγήσει σε λειτουργία 700 κλινών, ενώ αν επεκταθεί η λοίμωξη, θα χρειαστούν 2.000! Το ενδεχόμενο συνεπώς να πεθάνουν συνάνθρωποί μας αβοήθητοι και γιατροί να καλούνται να «επιλέξουν»… μακάβρια, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επιλογή δηλαδή για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα αποδημήσει!!!

6. Τι χρειάζεται; Eπίταξη των πάντων. Ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων, ΜΕΘ, γιατρών. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ανάπτυξη ΜΕΘ. Κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων στην Υγεία, στις μεταφορές, των ένστολων αξιωματικών και φαντάρων που δουλεύουν σε ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες,  των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και όσων ξαφνικά έμειναν χωρίς δουλειά. Με πραγματικό τρόμο σκέφτομαι, πόσο κακό θα προκύψει, αν υπάρξει κρούσμα σε στρατόπεδο, σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, σε φυλακές και υποδομές που υπάρχουν συνθήκες συνωστισμού ατόμων.

Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε πως φτάσαμε ως εδώ, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ποιος οδήγησε εκεί τα πράγματα και ποιος φταίει για όλα αυτά.

Να περιορίσουμε τις κινήσεις μας, αλλά να ανοίξουμε τα μάτια μας και το μυαλό μας.

Να είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις (παρά την προσπάθεια κατάργησης που επιχειρείται με νόμους τέρατα).

Να επικοινωνούμε.

Να διεκδικούμε.

Να μιλάμε δυνατά.

Καλά τα χειροκροτήματα, αλλά πιστεύω ότι πιο αποτελεσματικά θα λειτουργούσαν…μούτζες και με τα δύο χέρια σε όσους μας κυνηγούν, έπαιξαν με την δημόσια υγεία και τώρα παριστάνουν τους υπερασπιστές του ρόλου και της προσφοράς της.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΗΣ είναι Γιατρός Χειρουργός και δηλώνει Πλανόδιος Αριστερός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις