Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλείνει η φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου λόγω του κορωνοϊού

Κλείνει η φοιτητική εστία του Πανεπιστημ...

Αντιδρούν οι φοιτητές

Κλείνουν και οι φοιτητικές εστίες σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και οι φοιτητές που κατοικούν σε αυτές καλούνται μέχρι την Τετάρτη 25 Μαρτίου να τις έχουν εκκενώσει. Αυτό προβλέπει το ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες και προβλέπει την παράταση της αναστολής λειτουργίας σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιλαμβάνεται ότι οι φοιτητικές εστίες όλης της χώρας αναστέλλουν την λειτουργία τους.

Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση που λαμβάνουν οι φοιτητές μέσω email, καλούνται να τις έχουν εκκενώσει έως την Τετάρτη 25 Μαρτίου.

Με την απόφαση αντιδρούν οι φοιτητές της φοιτητικής εστίας στη Πάτρα, καθώς όπως καταγγέλλουν πάνω από 100 άτομα θα μείνουν στο δρόμο.

Όπως επεσήμανε στο foitikanea η Αλεξάνδρα Πολίτη, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και οικότροφος της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου, "

Ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας έναντι της εξάπλωσης του Covid-19 που πλήττει τον κόσμο είναι και η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Και καλώς είναι. Αυτή τη φορά όμως κλείνουν και οι φοιτητικές εστίες που στεγάζουν χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Και ερωτώ, διότι αδυνατώ να καταλάβω: 1. Τι θα συμβεί στους φοιτητές που είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, και μάλιστα σύντομα, και ακόμα περισσότερο σε όσους ΔΕΝ έχουν που να πάνε; Πόσοι φοιτητές είναι αυτοί που κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν έχουν κάπου να επιστρέψουν; Πόσοι φοιτητές είναι αυτοί που εν μέσω αυτής της πανδημίας έχουν καταρρεύσει οικονομικά και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους; Και πόσοι από αυτούς βρίσκονται εξαιρετικά μακριά από το σπίτι τους, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ποσά που δεν διαθέτουν, ούτε θα μπορούν να διαθέσουν για τα εισιτήρια επιστροφής τους; Ακόμη και ένας να είναι, θα πρέπει να παρθούν ανάλογα μέτρα! 2. Πόσο σοφό είναι δηλαδή να υπάρξει μαζική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών από αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα; Ενδεχομένως σε περιοχές που δεν έχουν εμφανίσει ακόμα κρούσματα... Πιθανότατα σε γονείς και παππούδες που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες... Όμως σίγουρα προς περιοχές με χαμηλότερες δυνατότητες περίθαλψης! Και για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετακίνηση, τί συνωστισμός θα υπάρξει σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων ακόμα και λιμάνια; Πώς λοιπόν αυτή ήταν η καλύτερη λύση που μπορέσαμε να σκεφτούμε; Πώς προστατεύει τον πολίτη και τη δημόσια υγεία; Πώς λειτουργεί υπέρ των πολιτών εν μέσω αυτής της κρίσης; Αδυνατώ να καταλάβω, και αρνούμαι να το δεχτώ σαν μέτρο που δρα υπέρ του πολίτη. Και ζητώ ανοιχτά, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, αυτή η ενέργεια να έχει μελετηθεί καλά! Να προβλέπονται μέτρα για τα ζητήματα που γεννά αυτή η δράση, να ληφθούν μέτρα για κάθε ένα φοιτητή, για κάθε μία οικογένεια, για την δημόσια υγεία".

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις