Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θύματα του κορωνοϊού οι επαγγελματίες που ασχολούνται με γάμους και βαπτίσεις

Θύματα του κορωνοϊού οι επαγγελματίες πο...

Μεγάλο το πλήγμα για τις διοργανώσεις γάμων και βαπτίσεων

Ένας από τους κλάδους που πλήττεται ευθέως από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι οι εικονολήπτες, οι φωτογράφοι και επί της ουσίας όλοι όσοι εργάζονται γύρω από τη μικρο-βιομηχανία διοργάνωσης γάμων και βαπτίσεων που από την άνοιξη μέχρι τα μέσα φθινοπώρου στην Ελλάδα δεν σταματούν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

Οι ακυρώσεις για γάμους και βαπτίσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι το Μάιο ξεκίνησαν μαζικά από το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εκκλησίες και να μην γίνονται τελετές παρουσία κόσμου.

Τα ζευγάρια των υποψήφιων… νεόνυμφων που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν προκαταβολές κι έκλεισαν με κόπο εκκλησίες, κέντρο δεξίωσης, λουλούδια, νυφικά, μπομπονιέρες και όλα τα συναφή βρέθηκαν μπροστά σε νέα δεδομένα.

Κάποιοι έσπευσαν να αλλάξουν την ημερομηνία για το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου με την ελπίδα ότι οι επαγγελματίες που θα επιμεληθούν τα της διοργάνωσης της τελετής θα καταφέρουν να τους υποστηρίξουν και τότε. Κάποιοι άλλοι άφησαν την κατάσταση να αιωρείται μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Το thebest μίλησε με έναν εκ των 100+ επαγγελματιών φωτογράφων και εικονοληπτών που τα Σαββατοκύριακα του επόμενου διαστήματος θα επιμελούνταν το άλμπουμ των αναμνήσεων νεόνυμφων ή νεοφώτιστων και των οικογενειών τους.

Η πτώση του τζίρου μας θα είναι κατακόρυφη για το επόμενο διάστημα. Όσοι έχουν τη δυνατότητα θα καταφύγουν στο μηχανισμό στήριξης των 800 ευρώ. Υπάρχουν όμως και πολλοί στον κλάδο μας που δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Επιπλέον υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα των προκαταβολών που έχουμε πάρει. Πρέπει με βρουμε τρόπο να κάνουμε αφενός τη δουλειά για την οποία μας επέλεξαν και αν δεν μπορούμε θα πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα στους πελάτες. Η αναστάτωση σίγουρα είναι τεράστια αλλά επειδή μπροστά σε όλα η υγεία είναι το κυρίαρχο, προσπαθούμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εκμεταλλευτούμε το επόμενο διάστημα για να οργανωθούμε και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας».

Νυφικά στο … ράφι μέχρι νεωτέρας

Ο "χορός του Ησαΐα" πήρε αναγκαστική αναβολή για χιλιάδες ζευγάρια μετά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης ενάντια στην περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Γάμοι και βαφτίσεις έμειναν "στον αέρα", με αποτέλεσμα νυφικά και βαφτιστικά να μένουν στο ράφι.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σχεδιάστρια νυφικών Φλώρα Αηδονοπούλου, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από είκοσι χρό νια στο χώρο των νυφικών και διατηρεί καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όλα τα νυφικά που είχαν σχεδιαστεί, είναι πλέον στις κρεμάστρες των ατελιέ και είναι αβέβαιο πότε θα φορεθούν για τη γαμήλια τελετή.

Ήδη έχουν ακυρωθεί οι γάμοι του Μαΐου, που είναι και ο μήνας κατά τον οποίο γίνονται στην Ελλάδα οι περισσότερες τελετές, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα "ντόμινο" επιπτώσεων, με τους οίκους νυφικών να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.

Η κ. Αηδονοπούλου εξηγεί πως το κόστος είναι αβάσταχτο, καθώς έχουν ήδη προπληρώσει χιλιάδες ευρώ σε εκθέσεις, σε υλικά για τα νυφικά, ραφή και δημιουργία κεντημάτων και παραμένει αμφίβολο, αν θα πάρουν τα χρήματά τους. Όλα έχουν προπληρωθεί, επισημαίνει η σχεδιάστρια, η οποία διατηρεί επικοινωνία με τις υποψήφιες νύφες, προσπαθώντας να βρουν άλλες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των γάμων τους.

"Όλη αυτή η κατάσταση, εκτός από την ψυχολογία που είναι πεσμένη, καθώς αναγκάζεσαι να βλέπεις τον κόπο σου να μην αξιοποιείται και να μην ανταμείβεται, με κάνει να νιώθω ήδη άνεργη. Η σεζόν είναι χαμένη", προσθέτει, επισημαίνοντας πως "το νυφικό δεν μπορείς να το κάνεις τίποτε άλλο, είναι μόνο για μια συγκεκριμένη τελετή".

Ο κορωνοΐος "μάρανε" τα ανθοπωλεία

Απώλειες μετρούν και τα ανθοπωλεία. Εκατομμύρια άνθη έμειναν στοκ στα ανθοπωλεία. Τριαντάφυλλα, τουλίπες, ορτανσίες, μαργαρίτες, όσα προορίζονταν για τα νυφικά μπουκέτα και τους στολισμούς των γάμων, είναι τώρα στα αζήτητα.

 

 

Ειδήσεις