Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα - 530 συνολικά οι ασθενείς στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα - 530 συνολι...

Έφτασαν τους 13 οι νεκροί στη χώρα μας - 18 οι διασωληνωμένοι

Τριάντα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, το απόγευμα του Σαββάτου. Έτσι τα συνολικά κρούσματα είναι 530.

Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Συνολικά οι νεκροί είναι 13.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τόνισε μεταξύ άλλων: Σας παρακαλώ σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, σεβαστείτε τους. Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει την τελευταία λέξη να την έχει η καλοσύνη της ημέρας. Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού που δεν διακρίνει ηλικίες και συμπλήρωσε ότι «Κανείς εκτός από τους 19 που πήραν εξιτήριο μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοσία. Θα περάσει πολύς καιρός για να έχουν ανοσία αρκετοί ώστε να προστατεύουν τον συνολικό πληθυσμό.»

«Πρέπει να εμπεδώσουμε ότι δεν είναι μια εύκολη ιστορία. Συμπεριφορές εγωιστικές και απερίσκεπτες, μπορεί να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας. Όλοι είμαστε ευάλωτοι, τόνισε σε άλλο σημείο ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας για την ανοσία της αγέλης, αυτό σημαίνει να αρρωστήσει 60-70% του πληθυσμού ώστε να υπάρξει ανοσία.

«Εμείς δεν το θέλουμε αυτό, όπως άλλες χώρες, θέλουμε να αργήσει και μακάρι να μπορεί να επιτευχθεί με ένα εμβόλιο» και συνέχισε πως «Η στρατηγική μας είναι άλλη [όχι η στρατηγική της αγέλης] και αυτό κοστίζει στον Έλληνα πολίτη, αλλά αρμόδιοι για να μιλήσουν γι΄αυτό είναι άλλοι».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, το θαύμα της ιατρικής επιστήμης σήμερα είναι ότι προσφέρει παράταση ποιοτικού χρόνου στους ηλικιωμένους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας, ενώ εξήγησε ότι οι καπνιστές φαίνεται πως έχουν αυξημένη ευαισθησία, λόγω υποδοχέων. «Η επιλογή είναι δική τους», σημείωσε ο κ. Τσίοδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κάλεσε τους πολίτες, να μην συρρέουν στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρό λόγο. «Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν χώρους ιερούς, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη σώμα με σώμα, για όλα τα νοσήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως: «Μετά λύπης διαπιστώνω το πεδίο μάχης για τον νέο ιό να περνάει στο πεδίο των αντιπαραθέσεων. Ας διαβάσουν τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ οι τόσο ενδιαφερόμενοι.»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανάφερε ότι οι Ισπανοί γιατροί έφτασαν να δίνουν προτεραιότητα στα περιστατικά ανθρώπων που δείχνουν να έχουν >2 χρόνια προσδόκιμο [ζωής].

Μικρό ποσοστό όσων νοσηλεύονται, ίσως 15%, αναμένεται να διασωληνωθεί. Λυπάμαι που κάποιοι διασωληνώνονται, γιατί δημιουργούνται επιπλοκές, αλλά αυτή είναι η πρακτική για βαριές πνευμονίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις