Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση του Υπουργεί...

Οι ανακοινώσεις για νέα κρούσματα της ημέρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους 530 ανέρχονται πλέον οι συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. 35 είναι νέα κρούσματα και 98 είναι απροσδιόριστης πηγής. 

100 νοσηλευονται, εκ των οποίων οι 18 διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Το 79% όσων νοσηλεύονται έχουν σοβαρά νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι άντρες, το 47% είναι μεγάλης ηλικίας άνω των 65 ετών. Από τους 13 που κατέληξαν οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, εκτός από τον 13ο που είναι άνω των 90 ετών. Από τους 13 μόνο μία είναι γυναίκα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τόνισε μεταξύ άλλων: Σας παρακαλώ σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, σεβαστείτε τους. Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει την τελευταία λέξη να την έχει η καλοσύνη της ημέρας. Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει.

Τρεις ακόμα άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του ιού στη χώρα μας στους 13.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμη άνδρα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας.

Όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις