Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η αιμοδοσία «αντέχει», κόντρα στον κορωνοϊό, αλλά μας χρειάζεται

Πάτρα: Η αιμοδοσία «αντέχει», κόντρα στο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς έχει επηρεάσει ο ιός

Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η ανάγκη που υπάρχει για αίμα, την ώρα που η Ελλάδα παλεύει προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μπορεί να μη γίνονται αυτό το διάστημα προγραμματισμένα χειρουργεία, όμως εκτός από τα έκτακτα περιστατικά υπάρχουν ασθενείς που χρειάζονται αίμα, όπως είναι οι νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση, οι ασθενείς  με αναιμία αλλά και ογκολογικοί ασθενείς.

Μπορεί να αντέχουμε αλλά η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη

Στην Πάτρα, το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας αλλά και το νοσοκομείο του Ρίου καλούν τους αιμοδότες να συνεχίζουν να χαρίζουν  ζωή στους συνανθρώπους τους που κινδυνεύουν και χρειάζονται αίμα, τηρώντας και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, «η ανάγκη που υπάρχει για αίμα είναι μεγάλη. Μπορεί να αντέχουμε όμως υπάρχουν άνθρωποι που το χρειάζονται, όπως είναι για παράδειγμα οι άνθρωποι που κάνουν αιμοκάθαρση».

Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων

Στο thebest.gr μίλησε και η αιματολόγος Αθηνά Μούγιου, διευθύντρια Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Οι αιμοδότες διστάζουν να πάνε στα νοσοκομεία και να δώσουν αίμα, δεδομένων των συνθηκών όμως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων.  Το αίμα των εθελοντών λαμβάνεται εκτός του χώρου του νοσοκομείου με το προσωπικό να φορά γάντια, μάσκα και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο εθελοντής αιμοδότης, αν το θέλει.

 Στη συνέχεια ο αιμοδότης ερωτάται αν τις τελευταίες 28 μέρες παρουσίασε κάποια ίωση αλλά και αν τον τελευταίο μήνα ταξίδεψε εκτός Ελλάδας» αναφέρει η κα Μούγιου η οποία  διευκρίνισε ότι μπορεί να υπάρχει ένα μικρό απόθεμα (σε αυτό συνέβαλε και η αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων) αλλά πάντα υπάρχει ανάγκη για αίμα. Όπως τόνισε η κατάσταση είναι οριακή αλλά αν ο κόσμος δείξει εμπιστοσύνη, τα αποθέματα σε αίμα δε θα επηρεαστούν.

Η ανταπόκριση και η υπομονή των αιμοδοτών στις κινητές μονάδες της πλατείας Γεωργίου είναι συγκινητική

Εκτός από το νοσοκομείο του Ρίου, αρκετοί αιμοδότες , επιλέγουν να δίνουν αίμα στις δύο κινητές μονάδες που υπάρχουν αυτές τις ημέρες στην πλατεία Γεωργίου.  Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των αιμοδοτών.

«Οι αιμοδότες έρχονται στην πλατεία και μάλιστα περιμένουν δείχνοντας υπομονή. Πραγματικά η τεράστια υπομονή τους είναι ιδιαίτερα συγκινητική» λέει η κα Μούγιου. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα παραμείνει εκεί και θα περιμένει εθελοντές αιμοδότες και το Σαββατοκύριακο αλλά και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις