Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 10.000 κρούσματα στις ΗΠΑ - Σε καραντίνα η Καλιφόρνια

Πάνω από 10.000 κρούσματα στις ΗΠΑ - Σε ...

Τραμπ: «Ο κόσμος πληρώνει την καθυστέρηση της Κίνας»

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊου και καταμετρούν 154 νεκρούς, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Επομένως, οι ΗΠΑ είναι η έκτη κατά σειρά χώρα σε αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και η Νότια Κορέα. Σε παγκόσμια κλίμακα, καταμετρώνται περισσότερα από 220.000 κρούσματα και ο νέος κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου έως την Πέμπτη.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, που υπερβαίνει πλέον τα 10.700, θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ που θα γίνουν. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, αυτή τη στιγμή, έχει καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (άνω των 4.000).

Σε καραντίνα η Καλιφόρνια,η πολυπληθέστερη πολιτεία

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θέτει ολόκληρη την πολιτεία και τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της σε καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα» για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, τόνισε ο Νιούσομ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η αλληλεξάρτηση» των καλιφορνέζων «κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε», τόνισε ο Νιούσομ.

Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος της καλιφορνέζικης μεγαλούπολης του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι, «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται, με την ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνει νωρίτερα χθες ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί.

Τουλάχιστον 12.260 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και τουλάχιστον 200 έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

Τραμπ: Ο κόσμος πληρώνει την καθυστέρηση της Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι ο κόσμος πληρώνει «το υψηλό τίμημα» της αρχικής καθυστέρησης της Κίνας να δώσει πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό. «Θα είχε πάει καλύτερα όλο αυτό αν τα ξέραμε αυτά λίγους μήνες νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει περιοριστεί στην περιοχή της Κίνας απ' όπου ξεκίνησε», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, επιμένοντας να χρησιμοποιεί τη φράση «κινέζικος ιός». 

«Ο κόσμος πληρώνει υψηλό τίμημα για αυτό που έκαναν» οι Κινέζοι, συνέχισε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 που προκάλεσε την πανδημία Covid-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Ουχάν της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο. Το Πεκίνο επικρίθηκε αρχικά για έλλειψη διαφάνειας και μια σχετική καθυστέρηση στην αντίδρασή του. Όμως στη συνέχεια οι κινεζικές αρχές έλαβαν δρακόντεια μέτρα καραντίνας και η επιδημία επιβράδυνε, αν και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες.

Για πρώτη φορά σήμερα, οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν κανένα εγχώριο κρούσμα. «Θα πρέπει να πιστέψουμε όσα λένε τώρα; Ελπίζω να είναι αλήθεια. Ποιος ξέρει, ελπίζω να είναι αλήθεια» ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις