Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την απόφαση ματαίωσης της φετινής Γιουροβίζιον

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ γ...

Τη χώρα μας θα εκπροσωπούσε η 17χρονη Ελληνο-ολλανδή Στεφανία Λυμπερακάκη με το "Supergirl"

Με ανακοίνωσή της, νωρίτερα την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, η EBU που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του πανευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον, γνωστοποίησε στο κοινό παγκοσμίως ότι τελικά ακυρώνεται ο φετινός πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ΕΡΤ που είναι μέλος της EBU και μεταδίδει κάθε χρόνο ζωντανά τον δημοφιλή διαγωνισμό, εξέδωσε και αυτή με τη σειρά της ανακοίνωση για την ματαίωση της Eurovision 2020 που θα γινόταν στις 12, 14 και 16 Μαΐου 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ που την είδαμε στο zappit.gr είναι η εξής:

Με απόφαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon Ola Sand, αναφέρει –μεταξύ άλλων– τα εξής:

«Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν.

Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021.

Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου νεαρής ερμηνεύτριας Στεφανίας Λυμπερακάκη και του τραγουδιού «Supergirl», όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της. Πρόθεση τέλος της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU για τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight