Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τώρα! Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Τώρα! Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω ...

1.000 ευρώ το πρόστιμο

Την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων το απόγευμα της Τετάρτης. Το μέτρο λαμβάνεται από την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρόστιμο θα είναι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο. Επίσης, αποθαρρύνονται οι συναθροίσεις σε κλειστό χώρο.

Μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται.

Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως η λειτουργία των επιχειρήσεων πρέπει να γίνεται εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό. "Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θάπρεπε νάναι σπίτι τους και δεν μπορούν όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ", σημείωσε ο υφυπουργός.  

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ως σκοπό την προστασία των πολιτών καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αρκετές φορές υπάρχει συνάθροιση ατόμων ακόμη και σε πάρκα ή παραλίες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, τα οποία αναμένεται να αυστηροποιηθούν κατόπιν εισηγήσεων των Ειδικών Επιστημόνων.

Συνολικά 418 κρούσματα έχουν άλλωστε καταγραφεί στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 31 το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα. Από τους νοσούντες οι 64 θεωρούνται «απροσδιόριστης πηγής».

Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς λαμβάνουν ειδική αντιϊκή θεραπεία, ενώ 14 άτομα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις