Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μην πάτε σε χωριά και νησιά για να "γλιτώσετε" από τον κορωνοϊό

Μην πάτε σε χωριά και νησιά για να "...

Επικίνδυνες οι μετακινήσεις προς την περιφέρεια λένε οι επιστήμονες

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης που παρατηρήθηκε τελευταία από τα Αστικά κέντρα στην Περιφέρεια. Όπως ανέφεραν στη χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού ακόμη και με τις μετακινήσεις στην περιφέρεια μπορεί να συμβάλλουμε στη διασπορά του ιού σε περιοχές όπου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και όπου ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πιο ευάλωτος.

Με τον τρόπο όμως αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τον SARS – CoV – 2 να εισβάλλει δυναμικά και στις «ελεύθερες» από τον νέο κορωνοϊό περιοχές.

Οι γεωγραφικές μετακινήσεις του πληθυσμού εντός της επικράτειας έχει προβληματίσει εντόνως τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγειάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αυστηρότερες συστάσεις ή ακόμη και μέτρα.

Ενδεικτική ήταν η χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επικαλούμενος τα προβλήματα στις αεροδιακομιδές, συμβούλεψε τους πολίτες – με έμφαση σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες – να μη μετακινούνται σε νησιωτικές περιοχές.

Ο ίδιος δε, εστίασε στις συνέπειες που προκαλεί η «έλλειψη ευθύνης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην περιφέρεια η περίθαλψη των ασθενών δεν θα είναι αντίστοιχη με αυτήν σε νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρως προετοιμασμένα.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η μετακίνηση των πολιτών είναι μία παράμετρος υπό παρακολούθηση, διαβεβαιώνοντας εντούτοις ότι δεν είναι σε έξαρση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις