Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- 8 σε σοβαρή κατάσταση

103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα-...

Συνολικά έχουν φτάσει τα 331

103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα ανακοίνωσε πριν λίγο ο Σωτήρης Τσιόδρας από του υπουργείου Υγείας.

Από αυτά τα 49 είναι του τελευταίου 24ώρου ενώ τα υπόλοιπα 54 αφορούν προηγούμενες ημέρες λόγω καθυστέρησης πληροφόρησης από τα εργαστήρια. Συνολικά πλέον τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 331.

Εξ αυτών τα 44 είναι πιθανώς εγχώριας μετάδοσης χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό. Αυτή την ώρα 51 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας και 8 είναι διασωληνωμένα σε σοβαρή κατάσταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Όλοι όσοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι άνδρες. Συνολικά από όσους νοσηλεύονται το 57% είναι άνδρες ενώ η μέση ηλικία είναι τα 63 έτη.

Έως τώρα έχουν ληφθεί συνολικά 4.000 δείγματα, έχουν υπάρξει 4 νεκροί και 10 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

 

Τέσσερις νεκροί
Τέσσερις νεκρούς έχει αφήσει μέχρι τώρα πίσω του ο κορονοϊός στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Κυριακής πέθανε ένας 53χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 53χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης.

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε ο κορονοϊός στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει σήμερα το πρωί ο θάνατός του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ηλικιωμένη μητέρα του και ο αδελφός του βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Σιάτιστα.

 
6.036 θάνατοι παγκοσμίως
Συνολικά, 6.036 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό και 159.844 κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών (3.199), όμως στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του ιού, με 1.907 θανάτους, εκ των οποίων 1.441 στην Ιταλία και 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις