Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έλληνας γιατρός στη Ρώμη: Είστε δέκα μέρες πίσω από την Ιταλία

Έλληνας γιατρός στη Ρώμη: Είστε δέκα μέρ...

"Φοβάμαι τον Ελληνάρα" λέει

Η Ελλάδα σε σχέση με τον κορονοϊό και την δραματική εξάπλωση του ιού στην Ιταλία, βρίσκεται δέκα μέρες πίσω με αποτέλεσμα να μπορεί ακόμα να ελπίζει στον περιορισμό των νεκρών και τον κρουσμάτων, υποστηρίζει από την Ιταλία, όπου ζει μόνιμα ο διακεκριμένος ογκολόγος χειρουργός Δημήτρης Βαρβάρας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο γιατρός, οι Έλληνες αν θέλουν να κερδίσουν αυτόν τον “πόλεμο” θα πρέπει να δείξουν θάρρος και σεβασμό, απέναντι στο υπέρτατο αγαθό, που δεν είναι άλλο από την υγεία, αρκεί να γνωρίζουν πως για 100.000 πληθυσμό ή χώρα διαθέτει μόνο το 0,06% σε κρεβάτια εντατικής.

“Από την Ιταλία των εκατοντάδων νεκρών και χιλιάδων κρουσμάτων θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ όλους τους Έλληνες τώρα που προλαβαίνουν ακόμα τα χειρότερα. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να μπορείς να σώσεις την Ελλάδα μας καθισμένος στον καναπέ με τις πιτζάμες. Δεν μας ζητάνε τίποτα περισσότερο αυτή την στιγμή… μας ζητούν να μείνουμε στα σπίτια μας κι όλα θα πάνε καλά” αναφέρει Δημήτρης Βαρβάρας και προσθέτει “Προτείνω σε όλους να κάνουν μια αυτόβουλη καραντίνα, ταυτόχρονα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση. Ο κόσμος μένει στο σπίτι του και βγαίνει μόνο για τα άκρως απαραίτητα, που είναι τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Ζούμε την ίδια κατάσταση, μόνο που η Ελλάδα έχει ένα ακόμα παράθυρο ευκαιρίας ως προς την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού σε σχέση με την Ιταλία, αρκεί όμως ο κόσμος να ακολουθήσει τις οδηγίες”.

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα
Σύμφωνα με την μελέτη του γιατρού η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά από τον ιό σε σχέση με την Ιταλία, όπου υποφέρει με τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς “Με τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά από τον ιό και την εξάπλωση σε σχέση με την Ιταλία που άργησε. Ο “πόλεμος” αυτός στον οποίο καλείστε να συμμετέχετε με τα μέτρα που έχουν παρθεί, έχει έναν και μόνο σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την αποτροπή αύξησης των κρουσμάτων, για την αποφυγή της δραματικής συμφόρησης του συστήματος υγείας. Ένας πιθανός κορεσμός όλων των νοσοκομειακών υπηρεσιών θα προκαλέσει πανικό. Υπάρχει φόβος αν στην Ελλάδα έχουμε ένα πικ των 10.000 κρουσμάτων και ξέρουμε πως το 5% χρήζει εντατική, στη χώρα υπάρχει μόνο ένα 0,06% σε κρεβάτια εντατικής ανά 100.000 άτομα, τότε οι γιατροί θα βρίσκονταν στην δύσκολη θέση να επιλέξουν αυτόματα το ποιος πρέπει να ζήσει και ποιος να πεθάνει. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε καθημερινά 2.500 κρούσματα, όπως έχει η Ιταλία, θα πρέπει εξαρχής και καλά έκανε η κυβέρνηση, να πάρει αυτά τα μέτρα τα οποία σας παρακαλώ πρέπει να τα σεβαστείτε”.

Click4more: Κορονοϊός: 175 νεκροί στην Ιταλία μέσα σε 24 ώρες

Όσο για τις άκρως απαραίτητες εξόδους από το σπίτι, αυτές θα πρέπει να γίνονται πάντα φορώντας μάσκα και γάντια “Μείνετε στο σπίτι και όταν βγαίνετε έξω να φοράτε μάσκα και γάντια. Οι χειρουργικές μάσκες πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μπορούν να προστατέψουν απολύτως από ιούς και ειδικά τον κορονοϊό. Επειδή όμως ο ιός είναι αναπνευστικός και μεταδίδεται από τον αέρα, τα σταγονίδια σάλιου εκεί κάτι μπορεί να προσφέρει. Τα γάντια όμως επειδή ο ιός έχει την δυνατότητα να επιζήσει 5 με 10 ώρες πάνω στις επιφάνειες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού και ειδικά στα μέσα μεταφοράς” λέει ο Δημήτρης Βαρβάρας και συνεχίζει “Πιστέψτε με είσαστε ακόμα τυχεροί, είστε ένα βήμα πριν ο ιός τρέχει πίσω από εσάς. Η Ελλάδα πιστεύω πως είναι δέκα μέρες πίσω από την Ιταλία. Λάβατε μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από σήμερα, απλά αν και φύση αισιόδοξος, αυτό που φοβάμαι είναι τον μέσο Ελληναρά και τον μέσο Ιταλό, που πιστεύουν πως έχουν το θάρρος να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους γιατί δεν φοβούνται τον ιό. Αυτό δεν είναι θάρρος. Θάρρος είναι να σέβεσαι τους κανόνες, να μην νιώθεις πανικό και να κλειστής στο σπίτι σου, για την υγεία την δική σου, των παιδιών σου, των γύρων σου. Τα μέτρα για την Ελλάδα δεν είναι ακόμα δρακόντεια, γι αυτό σας προειδοποιώ για να μην ζήσετε τα χειρότερα, όπως εμείς στην Ιταλία, εφαρμόστε τα τώρα κιόλας. Μην φτάσετε να ζήσετε όπως εμείς εδώ. Όταν κάποιος καταλάβει πως έχει συμπτώματα όπως ο πυρετός, η δύσπνοια, η κατάποση, όχι τόσο ο βήχας να πάρει τηλέφωνο στο γιατρό του και να μην τρέξει από μόνος του στις πρώτες βοήθειες, σε νοσοκομείο γιατί σ αυτή την περίπτωση θα μολύνει ένα σορό κόσμο”.

Παράδειγμα προς αποφυγή η Ιταλία 
Όπως αναφέρει στις δηλώσεις ο διακεκριμένος ογκολόγος χειρουργός η Ιταλία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για όλο τον πλανήτη:

“Η Ιταλία θα πρέπει να αποτελέσει για όλο τον κόσμο και κυρίως την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή, για τα σοβαρά αρχικά λάθη που έγιναν και παράδειγμα προς μίμηση για τα μέτρα που πήρε, όπου πιστεύω πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αποδώσουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Μην πιστεύετε πως θα ξεπεράσουμε εύκολα τον ιό, απλά στόχος είναι να φτάσουμε προς στην Άνοιξη και τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, με όσο γίνεται λιγότερα καθημερινά κρούσματα. Σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει η ελπίδα πως ο ιός θα υπολειτουργεί και δεν θα είναι τόσο επιθετικός και μεταδοτικός. Επίσης σημαντικό είναι σ αυτή την φάση να δημιουργηθούν στην Ελλάδα νοσοκομεία, αποκλειστικά και μόνο για τον κορονοϊό, στα οποία θα εργάζονται μόνο λοιμωξιολόγοι και εξιδανικευμένοι αναισθησιολόγοι της ΜΕΘ, όπου θα δίνουν το μάξιμουμ για την θεραπεία του ασθενούς”.

Γνωρίζοντας καλά το ελληνικό dna ο Δημήτρης Βαρβάρας προειδοποιεί “Ο Έλληνας που θέλει να κάνει και λίγο τον μάγκα και λίγο τον έξυπνο και λίγο τον πονηρό, δυστυχώς αυτός θα την πατήσει και θα πάρει κι άλλο κόσμο στο λαιμό του. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας αυτό και πράξτε σωστά. Ο κορονοϊός δεν αφορά μόνο τον δίπλα, αλλά όλους μας”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις