Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Η κατάσταση και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου

 Κορωνοϊός: Η κατάσταση και ο αριθμός τω...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η εικόνα που δίνει ο καθηγητής Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος

Διαρκής είνμαι η μάχη που δίνει το ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου ενάντια στον κορωνοϊό δεδομένου ότι είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό. Ένας διασωληνωμένος άνδρας μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη ΜΕΘ εντός του θαλάμου αρνητικής πίεσης είναι στο νοσοκομείο του Ρίου ως το πρωί του Σαββάτου, λόγω κορωνοϊού,  σοβαρή κρίνεται η  κατάσταση μιας ηλικιωμένης γυναίκας ενώ υπάρχουν και τρία ακόμα περιστατικά πνευμονιών.  Συνολικά στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 20 ασθενείς ενώ υπάρχουν και 5 - 6 ύποπτα περιστατικά για τα οποία περιμένουν αποτελέσματα. Σήμερα είχαμε αρκετά αρνητικά αποτελέσματα δειγμάτων.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει στο thebest.gr ο  καθηγητής Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος  είναι μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

 Στο μεταξύ χθες 33 δείγματα έλαβε χθες το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών που στεγάζεται στο νοσοκομείο του Ρίου ενώ δείγματα έχει λάβει και το Εργαστήριο που στεγάζεται στα προκλινικά του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πάτρών.

Οι συσκέψεις έιναι καθημερινές. Το πρωί γίνεται η ενημέρωση των λοιμοξιολόγων και το μεσημέρι συναντάται όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό του νοσοκομείου. 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις