Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορώνοϊός: 49 κρούσματα σε Αχαΐα και Ηλεία – 20 στο νοσοκομείο

Κορώνοϊός: 49 κρούσματα σε Αχαΐα και Ηλε...

17 περιπτώσεις εξετάζονται

Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δηλαδή "ορφανά".

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 12, Ανατολική Αττική 5, Δυτική Αττική 1, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 9, Κοζάνη 2, Ηράκλειο Κρήτης 4, Εύβοια 1, Μυτιλήνη 1, Πειραιάς 1

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, 20 ασθενείς με κορωνοϊό, ο ένας σοβαρά διασηλωμένος στον θάλαμο αρνητικής πίεσης ενώ 17 είναι τα ύποπτα κρούσματα που εξετάζονται και η εξέταση τους θα γίνει και στο κέντρο ελέγχου που πλέον λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Τα περισσότερα κρούσματα στην περιοχή έχει η Ηλεία με 40 και έπεται η Αχαΐα με 9.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις