Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα, 36 υπό διερεύνηση - Κλείνουν τα καταστήματα εστίασης και καφέ

Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα, 36 υπό διερ...

Δίνουμε μια μάχη δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Κλείνουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια και όλα τα εμπορικά κέντρα σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με την απόφαση κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονομένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Κανονικά θα λειτουργούν τράπεζες, καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Η απαγόρευση λειτουργίας ισχύει επίσης για τα κομμωτήρια, κουρεία, οίκους ανοχής, κέντρα αισθητικής, ενώ θα ανακοινωθεί και η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν διαδικτυακά. 

Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα.

Επίσης δεν μπαίνει λουκέτο στο λιανεμπόριο, π.χ. ψιλικατζίδικα περίπτερα κλπ

Διευκρινίζεται πως κλείνουν μόνο τα εμπορικά κέντρα κι όχι τα εμπορικά καταστήματα.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασίλης Κικίλιας: «Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού», είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: «Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Κικίλιας δεν δέχθηκε καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους και αποχώρησε.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων κ. Τσιόδρας τόνισε: «Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι.» Τα 5 σοβαρά κρούσματα νοσηλεύονται: δύο στο Ρίο, ένα στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ένα στο «Σωτηρία» και ένα στο «Αττικόν» στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις