Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Μέτρα για ασπιρίνες, τα μέτρα της κυβέρνησης

Γιώργος Ρώρος: Μέτρα για ασπιρίνες, τα μ...

Για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιώργου Ρώρου Ώρα Πατρών αναφέρει: "Ο κορωνοιός θα μας ταλαιπωρήσει σε κοινωνικό επίπεδο αρκετά ακόμα, απ΄ ό,τι φαίνεται, και οι παράπλευρες συνέπειες στην οικονομική ζωή της περιοχής έχουν κάνει ήδη εμφανή την παρουσία τους. Η Αχαΐα, η Πάτρα, βρέθηκαν δυστυχώς στο κέντρο των εξελίξεων και τα πρώτα μέτρα, αναγκαία κατά τη γνώμη μας αλλά όχι ικανά να ανασχέσουν την εξάπλωση του ιού, έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Πλήθος επιχειρήσεων είναι αντιμέτωπες με το πάγωμα της κίνησης και τη ραγδαία πτώση της κατανάλωσης. Οι ενέργειες που πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση αφορούν εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας και την ουσιαστική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των οικογενειών που αυτές συντηρούν και πρέπει να αποτελέσουν διεκδίκηση όλης της πόλης.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Σαν να περιμένεις με μια ασπιρίνη να καταπολεμήσεις την εξάπλωση του κορονοιού!

Ήδη, οι επαγγελματικοί φορείς της Πάτρας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι οποίες εκτός από την άμεση οικονομική ενίσχυση περιλαμβάνουν μια σειρά διευκολύνσεων που δεν προσθέτουν δημοσιονομικά βάρη στην Πολιτεία αφού οι μελλοντικές υποχρεώσεις τους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται δεδομένες σε αυτές τις συνθήκες.

Η αναστολή είσπραξης φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, η παράταση φορολογικών προθεσμιών και η αναστολή αναγκαστικών πράξεων δεν είναι απλά ένα διεκδικητικό πλαίσιο αλλά προβλέψεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη ενσωματωθεί στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, οι πολιτικοί φορείς, το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε η φωνή των πληττόμενων να φτάσει στα αυτιά των κυβερνώντων'.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις