Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή το γήπεδο στα «Προσφυγικά» της Πάτρας

O Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή το γ...

Η άμεση μετατροπή του γηπέδου των «Προσφυγικών», σε σύγχρονο αθλητικό χώρο, είναι μείζονος σημασίας», αναφέρει

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου γηπέδου στα «Προσφυγικά» της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή, «το ποδοσφαιρικό γήπεδο των “Προσφυγικών”, ταυτίζεται με την ιστορική,  πολιτιστική και αθλητική παράδοση της Πάτρας.

Κατασκευάστηκε το 1927 από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, μετά από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Το γήπεδο πέρασε στην ιδιοκτησία της «Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας» το 1984, ενώ το 2000 έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στις κερκίδες, τα αποδυτήρια, το φωτισμό, τον τάπητα και την περίφραξη.

Το έτος 2006,  αφαιρέθηκε ο χορτοτάπητας και έκτοτε επήλθε οριστική εγκατάλειψη των υποδομών του.

Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο γήπεδο είναι απογοητευτικές και καθιστούν αδύνατη τη φιλοξενία τόσο των αγώνων, όσο και τη γενικότερη χρήση των εγκαταστάσεων από τις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο η Πάτρα, όσο και ολόκληρη η Αχαΐα,  αντιμετωπίζουν σοβαρό έλλειμμα  αθλητικών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να αποτελεί μονόδρομο η αξιοποίηση, η κατάλληλη συντήρηση και η ουσιαστική ανάδειξη των υφιστάμενων.

Συνεπώς, η άμεση μετατροπή του γηπέδου των «Προσφυγικών» της Πάτρας, σε σύγχρονο αθλητικό χώρο, είναι μείζονος σημασίας».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου των «Προσφυγικών» της Πάτρας και β) πότε αναμένεται να επαναλειτουργήσει;

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις