Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τι γίνεται με Eurovision και Κάννες- Θα ακυρωθούν λόγω κορωνοϊού;

Τι γίνεται με Eurovision και Κάννες- Θα ...

Ο ιος εξαπλώνεται παγκοσμίως

Να ακυρωθούν κινδυνεύουν η Eurovision αλλά και το Φεστιβάλ των Καννών.

Αιτία φυσικά είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

 

Οι οργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που αναμένεται να γίνει τον Μάιο στο Ρότερνταμ, διαβεβαίωσαν σήμερα ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο να λάβει χώρα ο φετινός διαγωνισμός κεκλεισμένων των θυρών.

Συνολικά, 65.000 θεατές αναμένονται σε εννέα διαφορετικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένου του τελικού της 16ης Μαΐου.

Eurovision και κορωνοϊός

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NPO γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης, συμπαραγωγό της Eurovision, προκειμένου να εξετάσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η επιδημία του νέου κοροναϊού στον διαγωνισμό.

«Είναι πολύ νωρίς να σχολιάσουμε τα πιθανά σενάρια, καθώς εξαρτώνται από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας παραμένει να οργανώσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision», ανέφερε το NPO, όπως μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τι θα γίνει τελικά;

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τo NPO δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των χιλιάδων θερμών θαυμαστών του και να μαγνητοσκοπηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Το Φεστιβάλ των Καννών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις Μαΐου

Με ακύρωση κινδυνεύει και το 73ο φεστιβάλ των Καννών που φέτος είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 23 Μαΐου.

Το σοβαρό ενδεχόμενο να μην γίνει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο του 2020, εξαιτίας της εξάπλωσης του επικίνδυνου και μεταδοτικού κοροναϊού, γίνεται όλο και πιο πιθανό.

Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, που έχει ήδη, από τις 29 Φεβρουαρίου, επιβάλλει απαγόρευση συνάθροισης άνω των 5.000 ατόμων, μόλις παρέτεινε το μέτρο έως και τις 31 Μαΐου. Το Φεστιβάλ Καννών είναι προγραμματισμένο για το χρονικό διάστημα 12 έως και 23 Μαΐου και όπως είναι γνωστό από παλαιότερες διοργανώσεις, προϋποθέτει συναθροίσεις τέτοιων μεγεθών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Γαλλικού Υπουργείου Υγείας, επιπλέον, οι δημοτικές αρχές κάθε σημείου της Γαλλίας έχουν το δικαίωμα να «απαγορεύουν ή περιορίζουν και άλλες, μικρότερες, συναθροίσεις, αυτονόμως». Οι Κάννες ήδη ακύρωσαν το περίοπτο συνέδριο MipTV που θα γινόταν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και τα πράγματα μοιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά για το Φεστιβάλ Καννών κι ακόμα περισσότερο την Αγορά του, που συγκεντρώνει περί τις 12.000 άτομα καθημερινά, στους κλειστούς χώρους του Palais des Festivals.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture