Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Έφυγε" ο κορυφαίος ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ- Τελευταία του ταινία στα Καλάβρυτα

"Έφυγε" ο κορυφαίος ηθοποιός Μ...

Πρωταγωνιστεί στο Echoes of the Past

Πέθανε στα 90 του χρόνια ο Γαλλοσουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, που ξεκίνησε από την συνεργασία του με τον σουηδό σκηνοθέτη Ινγκμαρ Μπέργκμαν για να εκτοξευθεί στο διεθνές στερέωμα.

Η τελευταία του ταινία ήταν το «Echoes of the Past» που αφορά στην περίοδο της γερμανικής κατοχής και γυρίστηκε στο Λειβάρτζι και το Σοποτό Καλαβρύτων καθώς και στην Κηφισιά στην Αθήνα.

Την ταινία υπογράφουν ο σκηνοθέτης Νικόλας Δημητρόπουλος, και ο σεναριογράφος-συμπαραγωγός Δημήτρης Κατσαντώνης, ενώ στο cast συμμετέχουν γνωστοί  ηθοποιοί όπως: ο Γιώργος Βογιατζής, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Νικόλας Παπαγιάννης και η Δανάη Σκιάδη και φυσικά ο Μαξ Φον Σίντοφ που υποδύεται τον Έλληνα Νικόλα Ανδρέου έναν ηλικιωμένο συγγραφέα, ο οποίος διηγείται το πώς επέζησε από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.

 Κι ακόμη ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν που υποδύεται τον Γερμανό Αξιωματικό που συναντά μετά από πολλές δεκαετίες τον Έλληνα διασωθέντα Νικόλα Ανδρέου (Μαξ φον Σίντοφ), η Αλις Κρίγκε, με τον ρόλο της γερμανίδας δικηγόρου και ο Τόμας Αράνα που έχει το ρόλο του στρατηγού Λε Σουίρ.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του Κατρίν.

Ο περισσότερο εμβληματικός ρόλος του Μαξ φον Σίντοφ είναι στην «Έβδομη Σφραγίδα» (1957) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, όπου παίζει σκάκι με τον Θάνατο. Άλλοι ρόλοι του που έμειναν στην ιστορία είναι ως Ιησούς Χριστός στην ταινία «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965) και ως ιερέας στην ταινία «Εξορκιστής» (1973) καθώς και ως ψυχρός εκτελεστής στο πολιτικό θρίλερ αγωνίας "Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα" του Σίντνει Πόλακ το 1975.

 

Οι φωτ. είναι του Νίκου Κατσαρού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture