Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπογδάνος: Η απάντηση στη μήνυση για «αδιανόητη» και «εθνικά μειοδοτική» ανάρτηση στο Facebook

Μπογδάνος: Η απάντηση στη μήνυση για «αδ...

Έγινε από τον δικηγόρο και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Άγη Τάτση

Μήνυση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατέθεσε το μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Άγης Τάτσης με αφορμή ανάρτηση του πρώτου στα social media.

Ο κ. Μπογδάνος με ανάρτησή του στα social media έδωσε τη δική του απάντηση

«Όταν μάθετε ανάγνωση και διακρίνετε το «ΣΥΡΙΖΑ» απ´το «συριζαίοι» ίσως σταματήσετε να αυτοξεφτιλίζεστε έτσι. Μέχρι τότε συνεχίστε να στηρίζετε το αφήγημα Ερντογάν με κάθε τρόπο και καλό δρόμο πίσω στο 3%. Επ´ευκαιρία, θα απαντήσεις εσύ αν πληρώνεται ο Ραπίδης από τουρκικό ίδρυμα;»

Ο κ. Τάτσης προχώρησε στην κατάθεσή της μηνυτήριας αναφοράς μετά από χθεσινή ανάρτηση του κ. Μπογδάνου στο δημοφιλής μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, στην οποία εμφανίζεται ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Στην ανάρτησή του αυτή ο κ. Μπογδάνος, αναφέρει ότι το περιστατικό με το τουρκικό στρατιωτικό όχημα συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Με την αναφορά του ο κ. Τάτσης, ζητεί να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, γιατί όπως λέει σε διαφορετική περίπτωση «η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Επιπλέον, ζητεί από τον εισαγγελέα να καλέσει για κατάθεση τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειμένου να καταθέσουν για το αληθές ή όχι του παραπάνω ισχυρισμού του βουλευτή. Μάλιστα, ο κ. Τάτσης εκφράζει τη βεβαιότητά του «ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές».

Ακόμη ο δικηγόρος αναφέρει πως η επίμαχη δήλωση του κ. Μπογδάνου παραπέμπει σε άλλες εποχές, «όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν να εμφανίσουν την Αριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως συνεργάτες εχθρικών δυνάμεων που εκτελούσαν δολιοφθορές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο». Ωστόσο, κατά το μηνυτή «γνωρίζει ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις