Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το thebest πήρε τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και μας είπαν ότι μπορούμε να κοινωνήσουμε - ΗΧΗΤΙΚΟ

Το thebest πήρε τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και μ...

«Από όσο γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία, το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη θεία Κοινωνία»

Μέσα στο όλο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες μετά και τις εξελίξεις λόγω κορονωϊού στην χώρα μας, έρχεται και επανέρχεται στη συζήτηση το θέμα της συγκέντρωσης πιστών στις εκκλησίες (ειδικά ηλικιωμένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) καθώς και το ζήτημα της θείας κοινωνίας.

Το thebest.gr επικοινώνησε με την αρμόδια τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ, όπου δίνονται συμβουλές στο κοινό για τον τρόπο προφύλαξης από τον κορωνοϊό και πληροφορήθηκε ότι μπορούμε άφοβα να κοινωνήσουμε στις εκκλησίες, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο  Κορωνοϊού να έκλεισαν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, να ακυρώθηκαν αθλητικοί αγώνες και εκδηλώσεις, όμως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ή επίσημη ενημέρωση από το κράτος για τις εκκλησίες -όπου συγκεντρώνονται και πολλοί ηλικιωμένοι- αλλά ούτε και για τη μετάληψη της Θείας Κοινωνίας.

Το πρωί της Πέμπτης καλέσαμε τον ΕΟΔΥ προκειμένου να μάθουμε αν τελικά υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού με τη μετάληψη της Θείας Κοινωνίας.

«Μέχρι να βγει οδηγία από κάποιο Εθνικό Οργανισμό, όπως ο δικός μας ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας. Οι οδηγίες θα βγαίνουν σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας, είτε αφορούν μαθήματα, είτε συγκεντρώσεις, είτε την εκκλησία.

Σε σχέση με τη μετάληψη της θείας κοινωνίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία. Συνεχίζετε τις δραστηριότητες σας, θα παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, θα ενημερώνεστε από τα δελτία Τύπου του Υπουργείου Υγείας και θα ακολουθείτε τις οδηγίες που θα παίρνετε από εκεί.

Φυσικά το πώς θα προστατευθεί ο καθένας είναι και ένα προσωπικό θέμα, εμείς δίνουμε γενικές οδηγίες για τον πληθυσμό. Κάποιος μπορεί να κλειστεί και σπίτι του, αν θέλει» μας απάντησε ο υπάλληλος που ενημερώνει τον κόσμο που καλεί στον ΕΟΔΥ. 

Όταν επιμείναμε και ρωτήσαμε αν «υπάρχει όμως κίνδυνος από τη μετάληψη της θείας κοινωνίας;», η απάντηση ήταν:

«Από όσο γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία, το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη θεία Κοινωνία. 

Οι ιερείς, επειδή το ζήσαμε και με τη γρίπη αυτό, έχουν οδηγίες και γνωρίζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Αν έχετε ανησυχίες

μπορείτε να μιλήσετε και με την ενορία σας γι αυτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις